ALAL VERA, BAKO! Najstarija Vranjanka pobedila KORONU: Borba trajala tri nedelje

Autor:

Vesti

21.03.2021

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstarija Vranjanka koja se izborila sa koronavirusom je devedesetjednogodišnja Jelka Stanković. Jelka je dve godine u Prihvatilištu za stara lica.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Jelka Stanković

Jelka Stanković je, posle hospitalizacije i medicinske nege, ponovo u svojoj sobi u Prihvatilištu. I dalje je pod nadzorom lekara, oseća se dobro.

- Tri nedelje je ležala u bolnici, na Hirurškom oeljenju. Sada je dobro, pod terapijom koju je dobila, pod našim nadzorom, tako da smo i mi zadovoljni s njom, jer preležala je koronu, a 1930. je rođena, tako da je sve sada u redu, kao što je i bilo - kaže Snežana Tasić, rukovodilac Prihvatilišta.

Do novembra prošle godine odolevali su koroni. U međuvremenu, bilo je obolelih i među korisnicima i među zaposlenima. Sada je još troje korisnika na bolničkom lečenju.

- Trenutno, od troje korisnika koji se nalaze prema proceni lekara oni su sa lakšom kliničkom slikom i uskoro očekujemo uspešan završetak lečenja - ističe Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.

Ističe i da je izvršena imunizacija korisnika prema proceni lekara u tom trenutku ko je mogao da primi vakcinu.

- Imamo i korisnike koji su bili saglasni, ali iz određenih zdravstvenih razloga, prema proceni lekara nisu mogli biti vakcinisani - dodaje Tasićeva.

U Prihvatilištu za stara lica, pri Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite trenutno je 28 korisnika, tu su lica u stanju socijalne potrebe koja nemaju bližih srodnika ili o njima nema ko da brine. Osim Prihvatilišta, pri Centru radi i Sigurna kuća, kao i Dečji boravak za decu i mlade sa invaliditetom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading