VAKCINA JE JEDINI SPAS OD KORONE! Đerlek: Situacija zabrinjavajuća, britanski soj dominatan!

Autor:

Vesti

20.03.2021

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiološka situacija u Srbiji je zabrinjavajuća, a britanski soj virusa postaje dominantan, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Ðerlek.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mirsad Đerlek

On je poručio da je situacija u celoj Srbiji i u Novom Pazaru alarmantna i nestabilna.

- Evidentno je da britanski soj pokazuje svoju snagu i po rečima stručnjaka, kolega epidemiologa, trenutno je 80 odsto prisutan. Znači, sve je izvesnije da će britanski soj biti dominantniji nego osnovni soj, što opravdava ovo što se pune bolnice i što imamo mnogo viši broj zaraženih - izjavio je Ðerlek.

Ðerlek je istakao da u Srbiji na današnji dan ima oko 840.000 revakcinisanih, što nas ponovo svrstava u sam vrh Evrope i sveta. Međutim, kako kaže, nisu svi regioni tako pođednako zastupljeni u vakcinaciji, zbog čega je danas na terenu po nalogu ministra zdravlja.


- Moramo razgovarati sa građanima, moramo objašnjavati koliko je važna vakcina, jer je to jedini spas protiv ove opake bolesti, tako da se nadam da ćemo uspeti i ovde da napravimo pomak - rekao je Ðerlek.

Prema njegovim rečima, pre sedam dana je u Novom Pazaru bilo 5.000 vakcinisanih, sa sinoćnim presekom taj broj iznosi 7.000.

- Za sedam dana smo vakcinisali 2.000 ljudi, a za 40 dana 5.000. Nadam se da ćemo u narednom periodu zaista pokušati da promovišemo što više vakcinaciju u ovom regionu - rekao je Ðerlek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading