APSURD: Najmlađoj žrtvi Mike Aleksića će mentor na FDU biti NJEGOVA ŽENA!

Autor:

Vesti

15.03.2021

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumački svet je poprilično mali, pa se većina ljudi iz sveta filma i pozorišta međusobno poznaje. To je doprinelo da čitav slučaj i afera oko Mike Aleksića dobije i neke bizarne momente.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Mika Aleksić

Poslednji za koji "Blic" saznaje jeste taj da maloletna devojka koja je hronološki poslednja po sopstvenoj tvrdnji bila Aleksićeva žrtva, ove godine polaže prijemni za FDU. Za to se spremala u Mikinoj školi, a nakon što je doživela zlostvaljanje, nastavila je samostalno uz pomoć starijih glumaca.

Ukoliko položi prijemni i upiše glumu, naredne četiri godine, koliko studije traju, Aleksićeva supruga bila bi joj mentor.

- Ona sada ne zna šta da radi. Priznaćete da je ovo potpuno bizarna situacija. Ona je i Mikinu školu napustila zbog prijemnog na FDU, ali se sve završilo prilično tragično. Nastavila je da se sprema i u junu će morati da izađe pred članove komisije i da se pravi da je sve u redu. Ili da misli hoće li biti primljena zbog toga što je prijavila da ju je Aleksić seskualno uznemiravao  - kaže izvor "Blica" blizak maloletnoj devojci.

I tu nije kraj. Među svedocima Miroslava Aleksića ima i drugih njegovih bivših učenika, pa je pretpostavka da bi i neko iz tog tabora mogao ove godine da pokuša da upiše glumu. Iako je reč o svakako talentovanim mladim ljudima koji se godinama spremaju za FDU, cela ova situacija nije prijatna.

Hipotetički, šta bi se dogodilo ukoliko i maloletna devojka koja ga je prijavila i neko od Aleksićevih svedoka prođe prijemni i upiše FDU?

Kako devojka koja je prema sopstvenim tvrdnjama preživela pakao da odlazi na predavanja i vežbe kod Biljane Mašić i da se pravi kako se ništa nije dogodilo.

Naravno da  je problem, ne mogu da zamislim sebe u toj situaciji, nepojmljivo mi je da znam da se bori na toj strani, da veruje da je to što radi ispravno, da je njen suprug nedužan, a ja kao žrtva, kao neko ko ga je prijavio odem, gledam je u oči - kaže devojka koja je pre manje od mesec dana napunila 18 godina.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Biljana Mašić

Na pitanje šta je rešenje, kaže da ga trenutno ne vidi.

- Ja ću se spremiti do poslednjeg trenutka, do juna. Ukoliko budem primljena, videću šta ću. Ne mogu da utičem na to. Spremiću se najbolje što mogu u svakom slučaju - navodi devojka.

"Blic" je kontaktirao Fakultet dramskih umetnosti i predočio im saznanja do kojih su došli, a kao odgovor je stiglo da Biljana Mašić neće biti u komisiji za prijemni.

- Na sednici Katedre za glumu doneta je odluka da će komisija za prijemni ispit na osnovne studije raditi u sastavu: dr um. Srđan J. Karanović, vanr. prof. i šef katedre (predsednik komisije), Dragan Petrović, red. prof. Marija Milenković, red. prof. Branka Pujić, red prof. i dr Aleksandar Tasković, red. prof.  Rezervni članovi komisije su dr Dijana Marković, red. prof., i mr Teodora Stanković, red. prof.  - stoji u pisanoj izjavi iz kabineta dekana FDU.

Sekretar komisije, kakon se navodi, jeste viši umetnički saradnik Pavle Lazić koji će voditi konsultacije za prijemni ispit.

- Profesorka Biljana Mašić, koja trenutno ima studente četvrte godine, od nove školske godine biće šef klase koju komisija bude primala na prijemnom u junu. Prof. Mašić neće biti prisutna na prijemnom ispitu niti će ona na bilo koji način biti uključena u rad komisije. Kandidat koji bude primljeni na prijemnom ima mogućenost da zamrzne svoj status i da, po automatizmu, već sledeće školske godine započne studije u klasi kod drugog profesora glume - navode u kabinetu dekana i naglašavaju da su to u prošlosti najčešće primenjivalo u slučajevima kada su studenti to zahtevali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading