POMOĆ PRIJATELJA: U Srbiju stigla medicinska oprema iz UAE!

Autor: Republika.rs

Vesti

12.03.2021

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na beogradski aerodrom jutros oko 09.00 časova sleteo je avion s medicinskom opremom, donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

RepublikaFoto: Tanjug
Medicinska pomoć stigla iz UAE

Pomoć su na aerodromu dočekali ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Al Daheri.



Ministarka Kisić Tepavčević zahvalila je donatorima u ime naroda Srbije i podsetila da su Ujedinjeni Arapski Emirati od početka kovid epidemije pomagali Srbiji u zaštitnoj i medicinskoj opremi.

- U martu prošle godine, kada je detektovan virus u našoj zemlji stigla je pomoć u medicinskoj zaštitnoj opremi, a u decembru prvi deo višemilionske isporuke savremene medicinske opreme. Ovo je drugi deo donacije u medicinskoj opremi - rekla je ministarka.

Ona je navela da su u Srbiju jutros stigli UZ aparati, skeneri, magnetna rezonanca, mobilni rendgen aparati, protokomere, sve što je potrebno za negu kovid pacijenata.

- U teška vremena kada imate prijatelja kao što je UAE to je velika prednost - navela je Kisić Tepavčevićeva.

Ambasador Mubarak Al Daheri rekao je da je donacija prijateljski gest narodu u Srbiji.

On je naveo da je predsednik Aleksandar Vučić najavio saradnju Srbije, Kine i UAE za proizvodnju Sinofarm vakcine u Srbiji.

Ministarka Kisić Tepavčević dodala je da će proizvodnja vakcine biti odlučujući karika u borbi protiv korona virusa, ne samo u Srbiji već i u regionu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mirko

12.03.2021 14:04

Hvala, hvala, hvala!