ZATVORITI SVE U SRBIJI NA TRI NEDELJE! Dr Janković šokirao javnost, da li nam sledi NOVO ZAKLJUČAVANJE?

Autor: Republika

Vesti

01.03.2021

13:15

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se prekine začarani krug i smanji rast broja novozaraženih virusom korona da sve bude zaključano dve-tri nedelje uz nastavak vakcinacije istim tempom.

ST/N. PANČIĆ/Tanjug
Dr Radmilo Janković predlaže zatvaranje

On je rekao da ne postoji „bilo kakvo ekonomsko opravdanje, a naročito to da uslužne delatnosti mogu doprineti održanju nekog ekonomskog nivoa za svakodnevni gubitak ljudskih života“.

- Moramo imati mere koje će ići ka tome da nemamo nijednog preminulog. Ne možemo se nikako zadovoljiti time da imamo balans života i epidemije u kome znamo da će svakodnevno ljudi umirati - rekao je Janković, a prenosi Sputnik.

On je kao neprihvatljivo „ponašanje i ispred Patrijaršije i na Dunavskom keju, i konzervativaca i evropejaca“, navodeći da „ne može jedno nepoštovanje mera da bude opravdanje za nepoštovanje s druge strane“.

Dodao je da je „tužna istina“ da je vakcinisano manje od 50 odsto zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

- Zdravstveni radnici ne mogu imati izbora ako rade u zdravstvenim ustanovama. Ako više ne žele tu da rade, onda vakcina može biti stvar njihovog ličnog izbora, ali javno zdravlje ne može - istakao je zamenik direktora niškog Kliničkog centra.

 

 

Komentari (1)

Loading
Deka

01.03.2021 13:21

Povećajte kazne i izvedite policiju na ulice da kontrolišu nošenje maski.