BAJDENE, PRINC SALMAN MORA DA PLATI! Kašogijeva parnerka od Amerike traži najstrožu kaznu za vođu Saudijske Arabije

Autor: Republika

Svet

01.03.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hatidže Čengiz zahtevala je od SAD da danas kazni saudijskog prestolonaslednika princa Salmana u skladu sa zločinom koji je počinio 2018. kada je naredio brutalno ubistvo novinara Džamala Kašogija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
CIA izveštaj pokazao da je princ Salman naredio smaknuće Kašogija 

Turkinja Hatidže Čengiz, verenica brutalno ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija, zatražila je da prestolonaslednik Saudijske Arabije, princ Salman, plati najstrožu kaznu za smrt njenog partnera.

To se dogodilo nakon što je krajem prošle nedelje CIA skinula oznaku poverljivosti sa dokumenata povezanih sa smaknućem Kašogija, kojima je potvrđeno da je Salman imao direktne veze sa naredbom da novinar, inače njegov veliki kritičar, bude "ućutkan".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hatidže Čengiz ni posle tri godine ne može da preboli smrt verenika   

- Ovo neće doneti samo pravdu koju smo tražili, već bi moglo sprečiti ponavljanje sličnih dela - navela je u Hatidže u saopštenju. 

Prestolonaslednik Mohamed, koji je u stvari vladar kraljevine, negirao je bilo kakvu ulogu u ubistvu, a zvanični Rijad je izveštaj CIA odbacio kao budalaštinu i laž. Uprkos tome, američka vlada bi danas trebalo da saopšti na koji će način predsednik Džo Bajden reagovati kada je u pitanju eventualna kazna za Salmana. Međutim, ne očekuje se da će kazna biti proporcionalna zlodelu koje je počinjeno, budući da je za SAD dobar odnos sa Saudijskom Arabijom od ključne važnosti. 

Podsetimo, Kašogi je ubijen 2018. tokom posete saudijskom konzulatu u Istanbulu kada je došao po dokumenta neophodna da bi se venčao sa Hatidže. Tamo je ubijen i raskomadan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading