TRAMP SE VRAĆA: PLATIĆE MI SVI ONI KOJI SU ME IZDALI! U zapaljivom govoru napao Bajdena i optužio ga za veze s "kineskim virusom"

Autor: Republika

Svet

01.03.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp etiketirao je izdajnike iz redova svoje stranke, najavio da će se opet boriti za čelo SAD 2024, ali i ozbiljno nagrdio aktuelnog lidera Bajdena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oduševio svoje sledbenike

Donedavni američki lider Donald Tramp održao je svoj prvi skup nakon što je sredinom januara napustio Belu kuću i na konferenciji Konzervativne političke akcije (CPAC) u Orlandu, Florida, najavio veliki povratak na čelo SAD 2024, optužvši, pritom, još jednom svog protivnika na izborima 2020. Džo Bajdena da je lažirao glasanje i na prevaru postao predsednik.

Bivši šef Bele kuće je, takođe, najavio i osvetu, istakavši kako će mu platiti svi oni koji su ga izdali, poimence nabrojavši svih 17 republikanaca iz Predstavničkog doma i iz Senata, koji su na suđenju povodom optužbi da je Tramp organizovao upad demonstranata u Kapitol Hil 6. januara, glasali za to da on bude osuđen. 

- Svi oni će leteti iz stranke - poručio je Tramp odlučno, a zatim negirao spekulacije da on namerava da oformi novu političku partiju i kao njen kandidat izađe na izbore za tri godine.

- Nećemo to uraditi! Mi imamo republikansku stranku. Zar ne bi to bilo brilijantno za naše protivnike? Oni bi baš to želeli, da mi oformimo novu stranku, pocepamo glasove i tako nikad ne pobedimo. Zato za to nismo zainteresovani - naglasio je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oduševljene Trampove pristalice okupile su se u Orlandu 

Tramp se zatim ustremio na aktuelnog predsednika SAD, istakavši kako je prvi mesec njegovog predsednikovanja najgori u modernoj američkoj istoriji. 

- Taj čovek se obrukao. Za kratkih mesec dana stiglo se od Amerike broj jedan do Amerike na poslednjem mestu. Em je pokrao izbore, em je iskoristio kineski virus (prim. aut. koronavirus) da promeni pravila glasanja i tako posle lažira rezultate - istakao je čuveni republikanac nazvavši ponovo kovid-19 kineskim virusom iako ga je međunarodna zajednica mnogo puta kritikovala zbog toga. 

Foto: Tanjug/AP
Ponovo ljubio i grlio američku zastavu 

Govor je trajao čak 90 minuta i za to vreme je Tramp optužio i Američki vrhovni sud da je napravio stravičan propust jer nije reagovao ni na jedan prigovor koji je Trampov tim podneo kada su u pitanju rezultati glasanja u 20 saveznih država SAD. 

- Zato ćemo se mi vratiti i ponovo zauzeti Predstavnički dom i Senat, a republikanski kandidat će sesti u Belu kuću. Ko li će to biti? Da li možda znate - sugestivno je pitao Tramp sve okupljenje uz širok osmeh, aludirajući, naime, na samog sebe.

- Ko, ko, ko, ko bi to mogao da bude - nastavio je on i izazvao gromoglasan aplauz i smeh.                  

Tramp je, takođe, zahtevao da Bajden otvori škole širom zemlje, optužujući ga za lojalnost sindikatu nastavnika i napao predloženi paket pomoći pogođenima pandemijom u iznosu od 1,9 hiljada milijardi dolara, navodeći da će veliko parče "otići demokratskim gradovima sa lošom upravom."

Inače, CPAC je jedno od najvažnijih godišnjih okupljanja konzervativaca i održava se u momentu kada se odlučuje kuda će ići Republikanska stranka - da li će se distancirati od bivšeg predsednika ili ostaje uz njega.

 

  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading