UDARAJU PO UŠIMA ŠTA GOD DA VAM ZATREBA U LABORATORIJI: Medigrupa pelješi na analizama krvi, SVE JE BAR 50 ODSTO SKUPLJE

Autor: T. BUJIŠIĆ

Vesti

23.02.2021

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon skandala sa curenjem ličnih i zdravstvenih podataka iz Medigrupe, o čemu je Srpski telegraf pisao u nastavcima i čime se bavi tužilaštvo, u našu redakciju stiglo je dosta pritužbi čitalaca na poslovanje ove privatne zdravstvene mreže.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

 Veliki broj njih odnosi se i na cene, posebno laboratorijskih usluga, koje su čak 50 odsto više nego kod konkurentskih laboratorija (pogledajte okvir).

Beograđanka Milena Radosavljević javila nam se šokirana nakon upoređivanja cena u Medigrupi i jednoj drugoj laboratoriji.

Medigrupa

* Kompletna krvna slika 380

* Sedimentacija 150

* Leukocitna formula 250

* Glukoza 115

* Holesterol 160

Ukupno 1.055

Druga laboratorija

* Kompletna krvna slika 235

* Sedimentacija 120

* Leukocitna formula 138

* Glukoza 83

* Holesterol  130

Ukupno 706

- Trebalo mi je da uradim osnovne analize, izmerim nivo šećera i holesterola. Ne znam ni zašto sam otišla do Medigrupe s obzirom na to da sam u ranijim prilikama išla u laboratoriju koja mi je bliža. Ipak, pošto sam išla u tom pravcu, svratila sam do njih. Kada su mi sabrali koliko bi analize koštale, shvatila sam da je to iznad 1.000 dinara iako sam u drugoj laboratoriji plaćala 700 - priča Milena.

Kako kaže, kada je pitala osoblje Medigrupe otkud tolika razlika, samo su slegali ramenima.

- Tamo moja noga više neće kročiti. Čitala sam tekstove o tome da im cure podaci i, iskreno, mislila sam da je možda preterivanje. Ali, ako imaju obraza da nas pljačkaju 50 odsto većim cenama, onda me u toj klinici ništa ne čudi - priča naša čitateljka.

Srpski telegraf uporedio je cenovnik Medigrupe i drugih laboratorija. Razlika je evidentna već na prvi pogled.

Na pitanja koja smo poslali ovoj klinici juče nismo dobili odgovore. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading