OD PONEDELJKA SLEDI VELIKA PROMENA VREMENA! Pročitajte šta nas očekuje narednih dana i šta nam donosi FENSKI EFEKAT!

Autor:

Vesti

07.02.2021

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati meteorolog Đorđe Đurić objasnio je kakvo vreme nas čeka u narednom periodu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako Đurić navodi, zima još nije gotova, odnosno "imaćemo uskoro još jedan nalet zime sa susnežicom i snegom, bar prema trenutnim proračunima".

- U nedelju za 10 do 15 stepeni više od maksimalne temperature u odnosu na prosek za ovo doba godine. Lokalno se zbog ''fenskog efekta'' vetra očekuje i do 22°C. Sledeće sedmice veoma promenljivo, a očekuje se i zahlađenje, na početku sedmice u jesenjem, a krajem sedmice u zimskom obliku. Između ova dva zahlađenja očekuje se i kratkotrajno otopljenje - kaže meteorolog.

RepublikaFoto: facebook.com/Djordje Djuric
Đorđe Đurić

- U Srbiji u nedelju umereno do pretežno oblačno, ali veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima. Minimalna temperatura od 0°C na jugoistoku do 10°C na severu i zapadu Srbije, a maksimalna dnevna od 14 do 22°C. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini tmurno i hladnije sa sipećom kišom, a maksimalna temperatura do 7°C. U toku noći u Srbiji se očekuje jače naoblačenje, na severu sa slabom kišom, a na jugozapadu Srbije uz jaku kišu i pljuskove - navodi se u Đurićevoj prognozi, a za Beograd dodaje da će danas biti toplo za ovo doba godine.

- U Beogradu u nedelju umereno do pretežno oblačno, ali veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 10°C, maksimalna dnevna 18°C.

 

 

 

- U Srbiji u ponedeljak oblačno, na severu i zapadu i osetno svežije sa kišom, a na jugu i jugoistoku sa pljuskovima i grmljavinom. Više padavina ujutru i pre podne, a krajem dana i tokom večeri kratkotrajni prestanak padavina. Maksimalna temperatura od 10°C na severu do 20°C na jugoistoku Srbije. U utorak oblačno i još svežije sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura od 5°C u severnim do 15°C u centralnim i jugoistočnim predelima. U sredu u svim predelima toplije sa sunčanim intervalima, a temperatura će biti i preko 15°C. U četvrtak naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. U petak i za vikend hladno, ponegde sa susnežicom i slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Ujutru će temperature biti oko 0°C ili se očekuje i mraz, a tokom dana od 2 do 8°C.

 

U nedelju za 10 do 15 stepeni više maksimalne temperature u odnosu na prosek za ovo doba godine. Lokalno se zbog ''... Posted by Djordje Djuric on Saturday, February 6, 2021

 

- U Beogradu u ponedeljak oblačno i osetno svežije sa kišom. Više padavina ujutru i pre podne, a krajem dana i tokom večeri kratkotrajni prestanak padavina. Maksimalna temperatura do 11°C. U utorak oblačno i još malo svežije sa kišom. Maksimalna temperatura do 10°C. U sredu toplije sa sunčanim intervalima, a temperatura će biti do 16°C. U četvrtak naoblačenje i zahlađenje sa kišom, uz skretanje vetra na jak severozapadni. U petak i za vikend hladno - zaključuje Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading