SRAMNO: Načelnica porodilišta "pobegla" iz karantina i radila sa majkama i bebama iako je IMALA KORONU

Autor:

Vesti

02.02.2021

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Snežana Rakić, načelnica porodilišta GAK Narodni fornt, prekršila je pravila obaveznog karantina jer se po povratku iz inostranstva pojavila na poslu iako nije dobila rezultat PCR testa.

RepublikaFoto: Tanjug
Dr Snežana Rakić

Naime, prema novom zakonu koji je donet 14. januara 2021. godine za putnike iz Bosne i Hercegovine nije potreban PCR test za ulazak u Srbiju, međutim, dr Rakić, koja je boravila u Bosni i Hercegovini pre donošenja novog zakona, prilikom povratka u Srbiju nije posedovala PCR test, već se testirala po povratku.

Problem je nastao kada načelnica pordoilišta GAK Narodni fornt nije ispoštovala obavezan karantin za koji su putnici koji dolaze iz inostranstva dužni da budu do dobijanja rezultata, već je i pored toga što nije dobila rezultate PCR testiranja dva dana redovno odlazila na posao, i tako dovela pacijente kao i svoje kolege u visok epidemiološki rizik.

To je ozbiljan prekršaj, kao i povreda radne discipline, i rezultirao je privremenim udaljavanjem imenovane s posla, kao i smenu sa rukovodeće pozicije.

Dr Rakić je zbog kršenja antiepidemijskih mera propisanih od nadležnih organa Republike Srbije, sanitarna inspekcija pokrenula postupak koji je u toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading