DA LI ŠKOLARCI DOBIJAJU NOV PREDMET? Uvođenje seksualnog obrazovanja u škole PREMIJERKA ocenila kao DOBRU IDEJU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.01.2021

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Videćemo šta će biti!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da uvođenje seksualnog obrazovanja u škole deluje kao dobra ideja, ali da o tom pitanju treba poslušati struku.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da uvođenje seksualnog obrazovanja u škole deluje kao dobra ideja, ali da o tom pitanju treba poslušati struku.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara da li se u cilju sprečavanja nasilja prema ženama, razmišlja i o uvođenju seksualnog nasilja i da li postoji volja za to.

 

- Meni to deluje kao jako dobra ideja, ali treba da pitamo one koji su stručni i koji to mogu da u potpunosti sagledaju i da njihove predloge razmotrimo na Vladi Srbije. Šta lično mislim u demokratskom društvu nema toliku težinu, ja sam predsednica vlade, ali mislim da treba da slušamo struku - rekla je Brnabić novinarima u Skupštii Srbije gde je učestvovala na konferenciji Ženske palrlamentarne mreže "Hrabrost je ženskog roda".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Priroda

25.01.2021 16:37

Da li to opet pokušavate, kao i pretprošle godine, da pod seksualnim obrazovanjem progurate program dveju švedskih srednjoškolki, od kojih je jedna Hrvatica, a obe lezbejke, koje su našle penzionisanu gej psihološkinju da ih zastupa, a Šarčević i predsenica mu oberučke prihvatili da to sprovedu i u vrtićima, a program je prvenstveno orijentisan na gej vaspitanje, kao npr da je normalno da dete iima dvojcu tata, ili dve mame, kao što je i kod ove gore slučaj, pa onda, da roditeljski dom nije dobro mesto za odrastanje deteta,...Još jednom: to su bili uveli najmlađem uzrastu - u vrtiću, pa nadalje. Tada je javnost skočila, pa su se povukli.Zato su sad za ministra prosvete postavili još nekompetetnijeg čoveka, nego što je bio Šarčević, da bi to progurali, a i sama nas podseća da je ona predsednica vlade, čisto, znanja i ravnanja radi. Znao sam da će pokušati prvom prilikom i evo ih opet. Držimo se Boga ili prirode: naturalium non est turpium (što je prirodno, nije sramotno). Samo kad bi oni znali šta je prirodno.

Napred normalni

25.01.2021 19:47

Pa eto, ja sam pristalica prirodnog ponašanja, a moja supruga navija za Božije zakone i živimo normalno, po prirodno- Božijim zakonima. Takođe znamo da postoje tri roda: muški, ženski i srednji. Nikako preko 65, kao u Norveškoj i u onim njezinim okolnim zemljama. Zato nas niko ne može raspametiti, pa makar taj bio predsednik vlade ili države.