NADLEŽNI NA OPREZU ZBOG OTAPANJA SNEGA: Vanredna situacija i dalje na snazi u većini opština na jugu i jugoistoku Srbije!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.01.2021

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od posledica elementarnih nepogoda usled obilnih kiša, koje su pre desetak dana zahvatile jug i jugoistok Srbije, kao i zbog izlivanja bujičnih vodotoka i problema sa strujom i vodosnabdevanjem, na snazi je vanredna situacija na teritoriji 23 lokalne samouprave, u 5 gradova i 18 opština u celoj zemlji, a od opština na jugu Srbije, vanrednu situaciju ukinuli su Doljevac i Pirot.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

U drugim opštinama ona je još na snazi - u Nišu, Beloj Palanci, Dimitrovgradu, Svrljigu, Leskovcu, Doljevcu, Bojniku, Vladičinom Hanu, Gadžinom Hanu i Medveđi.

Ovih dana očekuje se i otapanje snega, pa su u štabovima za vanredne situacije i dalje na oprezu, a veliki broj udaljenih planinskih sela u Toplici, Medveđi, Vlasotincu još uvek nema struju, prenose Južne vesti.

U Kuršumliji je najveći problem struja koju već deset dana nemaju razuđena planinska sela. Prema rečima nadležnih u lokalnoj samoupravi, trenutno je oko 700 domaćinstava bez električne energije, dok se na teritoriji Prokuplja stanje normalizuje i u većini sela su otklonjeni kvarovi nastali od ledene kiše i snega na niskonaponskoj mreži, što je takođe slučaj i u Svrljigu, gde su bez struje i dalje pojedini zaseoci.

Srpsko-ruski humanitarni centar isporučio je danas Opštini Svrljig četiri agregata za potrebe napajanja seoskih naselja električnom energijom za vreme vanredne situacije i lošeg stanja na elektro-mreži zbog obilnih padavina ledene kiše i snega, a ranije su pomoć uputili i iz republičkog Sektora za vanredne situacije.

U opštini Medveđa 38 trafostanica je još uvek u kvaru, a predsednik Opštine Nebojša Arsić kaže da su ekipe EPS-a na terenu svakodnevno, te da im od danas pomažu i pripadnici Vojske Srbije, a da je lokalna vlast najugroženijima podelila agregate, kao i pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading