GORAN VESIĆ: Pozivam sve građane Srbije da se vakcinišu što pre!

Autor:

Vesti

20.01.2021

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji opštine Grocka juče je vakcinu protiv korona virusa primilo 122 građana od 144 prijavljenih, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prilikom obilaska punkta za vakcinaciju u zdravstvenoj stanici u naselju Begaljica.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink

- To je veoma dobro, mada želimo da se vakciniše još više ljudi i zato ćemo osim ovog u Begaljici, u opštini Grocka otvoriti punkt u Kaluđerici, a razmišljamo o tome da otvorimo i punkt u Leštanima-  rekao je Vesić.

Pozvao je građane Grocke, ali i drugih delova grada da se što pre vakcinišu jer  vakcinacija, ističe, jedini siguran način da se zaštitimo od virusa i vratimo normalnom životu.

Vesić je rekao da, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, trenutno imamo više od 1,3 miliona vakcina, a da je kupljeno ili plaćena prva rata za više od šest miliona vakcina.

Naveo je da je Srbija jedina zemlja na zapadnom Balkanu koja je počela masovnu vakcinaciju građana i dodao da je veoma važno da se svi građani vakcinišu.

Podsetio je da su u svih 17 beogradskih opština otvoreni kol centri putem kojih se starijima od 65 godina nudi pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija.

Kako je precizirao, od 122 građana Grocke koji su juče primili vakcinu, njih 35 prevezeno je do mesta gde se vrši vakcinacija.

- Ne sme da se dogodi da neko ko želi da primi vakcinu, nije vakcinisan zato što nije imao prevoz ili nije znao kako da se prijavi za vakcinaciju. Vozićemo ljude i neće se dogoditi da bilo ko ostane bez vakcine samo zato što živi pet, deset ili 20 kilometara daleko od mesta za vakcinaciju- rekao je Vesić.

Zahvalio je zdravstvenim radnicima koji već deseti mesec rade bez prestanka i leče obolele od korone i drugih bolesti, kao i opštini Grocka koja čini sve da se svaki građanin te opštine vakcinise i na taj način zaštite svoje stanovništvo.

- Imamo u rezervi još 17 punktova na teritoriji Beograda. Kako interesovanje za vakcinaciju bude raslo, tako ćemo ih otvarati. Naravno, za te punktove su nam potrebni lekari i medicinske sestre koji će davati vakcine, ali smo, kao Grad, potpuno na usluzi našem zdravstvenom sistemu kako bi ovaj zajednički posao što pre završili- rekao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić rekao je da kol centar za pomoć oko vakcinacije u toj opštini ima 15 telefonskih linija, kao i 20 vozila za prevoz najstarijih građana do mesta za vakcinaciju.

- Prioritet nam je zdravlje naših sugrađana, da se izborimo sa virusom i vratimo u normalan život- rekao je Pantelić. Direktor Doma zdravlja Grocka Nebojša Blagojević zahvalio je predsedniku Vučiću na tome što je uspeo da obezbedi vakcine kako bi se, pre svega vakcinisali najstariji građani, a potom i svi ostali.

Kako je istakao, zdravsteni sistem na nivou Grocke, ali i cele Srbije spreman je da to sprovede.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading