UPOZORENJE: Moguća poledica na putevima, pogotovo na OVIM deonicama!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.01.2021

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putevi srbije upozoravaju vozače na vlažne i klizave kolovoze na pojedinim deonicama, te preporučuju opreznu vožnju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Napominju da na celoj teritoriji Zaječara duva jak vetar zbog kojeg je moguće formiranje snežnih nanosa.

Takođe, upozovaraju da sitne odrone duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih je, kažu, na Ðerdapskoj magistrali.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, poručuju iz tog javnog preduzeća..

Podsećaju na zabranu za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima pojedinim pravcima, kao i na odrone na određenim deonicama.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading