TUGA! PREMINUO POZNATI RADIOLOG: Dr Željko Marković je bio profesor na Medicinskom fakultetu, cenili ga širom sveta!

Autor:

Vesti

16.01.2021

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor dr Željko Marković, specijalista radiologije u Kliničkom Centru Srbije i profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, preminuo je noćas.

Foto: printscreen/facebook
Željko Marković

Nakon završenih studija u Beogradu usavršavao se na Grashaden Klinici u Minhenu, Institutu za Radiologiju u Nirnbergu (Nemačka), Hamersmit bolnici u Londonu (GB), Bolnici Univerziteta u Tel Avivu (Izrael).

Odlukom Saveznog Ministarstva za nauku i tehnologiju dobio je zvanje Eksperta za naučnu oblast Radiologija 2002 godine, a 2006. izabran je u zvanje konsultanta UN i UNDP za razvoj radiologije za region Jugoistočne Evrope.

 

Osnovao je Tomas Džeferson Školu u Beogradu za edukaciju u oblasti ultrazvuka kao i Japansko-Balkansku Uniju Radiologa. Organizovao je više od 20 međunarodnih edukativnih skupova iz različitih oblasti radiologije i dijagnostike.

Noćas je preminuo od posledica corone naš venčani kum prof.dr .radiologije Željko Marković.Jocin drug iz vojske .Kasnije... Posted by Lucija Dinic on Субота, 16. јануар 2021.

Držao je predavanja od Meksiko Sitija do Tokija. Bio je poznat kao veliki humanitarac, i čovek koji je nesebično pomagao svojim zemljacima, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading