Detalji potrage za nestalim mladićem na Staroj planini: Tražili ga satima u apokaliptičnim uslovima!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.01.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zalutali skijaš na Staroj planini pronađen je živ i bez vidljivih povreda jutros oko 4.45 sati, u blizini sela Zaskovci, i odmah je prebačen u Zdravstveni centar Knjaževac, saopštio je MUP.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovali su potrazi za mladim skijašem i, u saradnji sa drugim službama, intenzivnom i višesatnom pretragom terena pomogli da se ona uspešno završi.

U pretragu terena odmah su bili uključeni policajci iz Policijske uprave u Zaječaru i Pirotu, granična policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i Gorska služba spasavanja, zaposleni u preduzeću "Skijališta Srbije" i meštani tog područja.

Policija navodi da su pretragu strmog i nepristupačnog terena usporavali i otežavali sneg i veoma gusta magla, koja je tokom noći prekrivala veći deo Stare planine.

 

 

 

U ranim jutarnjim satima, kada se magla dovoljno povukla i vidljivost bila na zadovoljavajućem nivou i zahvaljujući dobroj organizaciji, koordinaciji i upornosti svih koji su bili uključeni u potragu, ali i tehničkoj opremljenosti u vidu motornih sanki i dronova, primećeni su tragovi nestalog mladića, te je on ubrzo i pronađen, precizira se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading