VANREDNA SITUACIJA U NIŠU: Kiša zamutila IZVORIŠTA za snabdevanje, delovi grada mogu ostati BEZ VODE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.01.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša proglasio je u ponedeljak vanrednu situaciju zbog elementarnih nepogoda izazvanih nevremenom.

RepublikaFoto: Photo by Mukesh Sharma on Unsplash
Foto: Ilustracija

Obilne kiše izazvavale su zamućenje svih izvorišta za snabdevanje Niša vodom zbog čega su isključena sa vodovodnog sistema.

Snabdevanje vodom obezbeđuje se sa izvorišta Medijana, zbog čega će korisnici u višim delovi grada, ukoliko zamućenje potraje, ostati bez vode. Grad preduzima mere na normalizaciji snabdevanja vodom, preneo je sinoć RTS.

Voda u vodovodnom sistemu Niša je dobrog kvaliteta, hemijski i biološki je ispravna, pojačana je kontrola kvaliteta vode u sistemu od strane nadležnih institucija i JKP "Naisus", rečeno je na Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Dežurne ekipe prate stanje vodotokova i otklanjaju posledice nevremena, saopšteno je na Gradskom štabu za vanredne situacije Grada Niša.

Dežurne ekipe Elektrodistribucije u Nišu otklanjaju kvarove na elektromreži na područjima gde je došlo do prekida napajanja korisnika električnom energijom. Radilo se ili se radi na sanaciji klizišta i odrona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading