REPUBLIKIN RETROVIZOR: Istorijska presuda u Srbiji, veliki skandal na klinici i Zvezdin poraz

Autor: Republika

Vesti

10.01.2021

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je koronavirus konstantno aktuelna tema, prošle nedelje bilo je mnogo drugačijih vesti koje su se izdvojile, neke su se čak odnosile na istorijske momente...

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/MUP
Foto: Ilustracija

Izdvajamo nekoliko vesti koje su obeležile ovu nedelju...

ISTORIJSKA PRESUDA: Doživotna za Malčanskog berberina

Ono što je svakako obeležilo prethodnu nedelju je presuda kojom je ozloglašeni Malčanaski berberin osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog otmice i zlostavljanja devojčice. 

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, osuđen je na doživotnu robiju zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice!

Jovanović je odbio da prisustvuje izricanju presude, ali u sudu su bili roditelji njegove poslednje maloletne žrtve.

Malčanski berberin je nadimak dobio po svojoj izopačenoj potrebi da svoje žrtve ošiša pre nego što ih siluje. Više od 20 godina svog života proveo je iza rešetaka, a svaki put kada je izašao na slobodu ponovio bi krivično delo. Jovanović je, inače, višestruki silovatelj, devojčicu koja je tada imala 12 godina oteo 20. decembra 2019. godine u Brzom Brodu u 7.25 časova, presrevši je na putu do škole.

Prevejani manijak na prevaru je naveo dete da uđe u njegova kola “fijat punto”, koja je prethodne večeri ukrao u Malči. On je devojčici rekao da je novi električar koji radi u njnoj školi i zamolio je da mu pokaže put. Devojčica je ušla u auto, i počela je višednevna drama kakvu Srbija nije videla.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

SRPSKI TELEGRAF OTKRIO NEZAPAMĆEN SKANDAL: Poznata klinika "Medigrupa" narušila privatnost pacijenata

Procurili svi podaci iz centralne baze "Medigrupe", privatne zdravstvene ustanove koja obuhvata mrežu od 13 klinika i ambulanti različitih specijalnosti u Beogradu i Novom Sadu. Tako su se bukvalno na izvol'te našli kompletni lični podaci i medicinska dokumentacija velikog broja pacijenata, među kojima su i mnoge javne ličnosti, političari, biznismeni, ljudi sa estrade...

Zbog nezapamćenog skandala, kako je potvrđeno Srpskom telegrafu, reagovala je i kancelarija Milana Marinovića, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Ova institucija zvanično je pokrenula postupak vezan za dešavanja u "Medigrupi".

RepublikaFoto: twitter.com
Ešli Bebit

Prilikom upada u dvoranu Kongresa u Vašingotnu ubijena žena!

Nakon što je jedna žena izgubila život na protestima u Vašingtonu, američki mediji ubrzo su otkrili njen identitet. Ona je ubijena u sredu uveče prilikom pokušaja upada u dvoranu Kongresa.

U Kongresu se održavala sednica o potvrdi pobede Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

Nastradala je Ešli Bebit, veteranka američkog ratnog vazduhoplovstva iz San Dijega, preneo je index.hr pozivajući se na Njujork post.

Neposredno pre upada Trampovih pristalica u Kongres, ona je na Tviteru napisala da ih "ništa neće zaustaviti" i da je "oluja stigla".

- Ništa nas neće zaustaviti. Mogu da pokušaju, ali oluja je ovde i spušta se na DC (Vašington) u manje od 24 sata. Tama se pretvara u svetlost - napisala je juče Ešlijeva na Tviteru.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

Crvena zvezda izgubila od Fenerbahčea: Braun u poslednjoj sekundi srušio cvrveno-bele

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Fenerbahčea sa 73:71 u 18. kolu Evrolige.

Odlučujući koš postigao je Lorenzo Braun uz zvuk sirene.

Tim Igora Kokoškova je slavio posle velike borbe i vrlo izjednačene utakmice.

Imala je Zvezda svojih šansi, +7 nekoliko minuta pre kraja, ali su gosti nekako uspeli da "iščušaju" pobedu "na mišiće".

Tim Igora Kokoškova je slavio posle velike borbe i vrlo izjednačene utakmice.

Njima je ovo osmi trijumf u sezoni, čime su se od crveno-belih, koji imaju 6-12, udaljili na tabeli.

Najefikasniji kod pobedničke ekipe bili su Pjer i Braun sa po 13 poena, dva manje je ubacio Marko Gudurić, koji je imao i osam skokova i tri asistencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading