Nove investicije: NIS nastavlja da ulaže u pančevačku rafineriju

Autor: Republika

Vesti

08.01.2021

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je krajem prošle godine u Rafineriji u Pančevu počeo da radi novi pogon "Duboka prerada", vredan više od 300 miliona evra, iz NIS-a poručuju da to nije kraj ulaganjima. Ova kompanija će nastaviti da investira u modernizaciju Rafinerije nafte Pančevo, najavio je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a u intervjuu za RTS:

RepublikaFoto: NIS

- Mi ćemo nastaviti da ulažemo u Rafineriju. Sledeći važan projekat je modernizacija postrojenja katalitičkog krekinga koji će omogućiti proizvodnju dodatnih proizvoda, uključujući i veću proizvodnju propilena. Taj projekat vredan je 80 miliona dolara i uradićemo ga u narednim godinama.

On je dodao da “Duboka prerada” omogućava da se dobije veća količina goriva koja imaju najveću vrednost na tržištu. Uz to, istakao je ekološke prednosti novog postrojenja u pančevačkoj rafineriji jer je prestala proizvodnja mazuta sa visokim sadržajem sumpora, a smanjila se i emisija štetnih materija u atmosferu.

RepublikaFoto: NIS

Govoreći o poslovanju u uslovima pandemije virusa kovid-19, generalni direktor NIS-a je potvrdio da je uz makroekonomske okolnosti na globalnom nivou, pandemija dosta negativno uticala na kompaniju.

- Pad cena nafte, ograničenja koja su bila uvedena u zemlji imala su veliki ekonomski uticaj. Ipak, kompanija je nastavila sa ostvarivanjem ključnih investicionih projekata i u periodu januar septembar investirali smo više od 20 milijardi dinara. Takođe, oslanjajući se na interne resurse, obezbedili smo redovne plate za sve zaposlene, isplatili smo dividendu za naše akcionare za 2019.godinu. Najvažnije je što smo u izazovnom periodu očuvali stabilnost kompanije na tržištu uz brigu o zdravlju zaposlenih i potrošača - istakao je Tjurdenjev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading