DRANJE TURISTA NA ZLATIBORU ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE: Naručiš pivo, dobiješ infarkt

Autor:

Vesti

04.01.2021

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor, tokom novogodišnjih praznika na ovoj planini boravilo je oko 30.000 turista. Jagma za najpoznatijom srpskom planinom dovela je do toga da su pojedini ugostitelji podigli cene nebu pod oblake.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatibor

Kako je za Srpski telegraf ispričao jedan naš čitalac, umalo ga nije strefila kap kada je dobio račun za dva soka i pivo u jednom zlatiborskom kafiću.

- Posle šetnje supruga, ćerka i ja smo svratili u jedan kafić da nešto popijemo i osvežimo se. Ja sam naručio limenku od 0,25 stranog piva, supruga je uzela istu takvu limenku biter limuna, a ćerka koka-kolu. Kada je stigao račun od 1.610 dinara, umalo nisam pao sa stolice. Verovali ili ne, limenka piva koštala je 650 dinara. Nisam imao izbora, platio sam i otišao iz kafića. Sve je preskupo i ne znam zašto sam kog đavola uopšte dolazio ovde - besan je bio naš čitalac.

PAPOVIĆ: NA SCENI JE KLASIČNO PROFITERSTVO

 

I nije on jedini, žale se i drugi posetioci Zlatibora. Na ski-centru Tornik čaj od nane košta 200 dinara, dok je cena kafe podnošljivija - od 180 do 200 dinara.

- Cene određuje tržište, a ovo je pitanje morala i etike ugostitelja koji koriste situaciju u kojoj smo se našli zbog epidemije korone za lov u mutnom. Na sceni je klasično profiterstvo koje će im se, verujem, obiti o glavu. Ne možete da limitirate cene, ali to što rade jeste čist bezobrazluk - rekao je predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača Goran Papović.

Foto: Privatna arhiva
Račun

Međutim, predsednik Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović pokušao je, uprkos dokazima crno na belo, da nas ubedi da su cene po kafićima na nivou prošlogodišnjih!

CENOVNIK:

* Pivo u limenci 0,25 650 

* Koka-kola u limenci 480 

* Čaj od nane 200

* Kapućino 210

cene su u dinarima

- Ja živim na Zlatiboru, svakodnevno sam u kontaktu sa turistima, obilazim kafiće i, verujte mi, cene su ili na nivou prošlogodišnjih ili čak niže u većini ugostiteljskih objekata. Naravno, uvek postoji mogućnost nekog izolovanog slučaja, ali to nije u našoj nadležnosti. Uostalom, zar mislite da bi Zlatibor bio dupke pun da je zaista tako skupo kao što neki tvrde - rekao je Živanović.

On ističe da su cene smeštaja prilagođene svačijem džepu, a da su veliki hoteli 30 posto snizili cene jer zbog zabrane okupljanja za doček Nove godine nisu imali troškove organizovanja svečane večere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading