PA GDE ĆE MU DUŠA: Upao deki u kuću, prebio ga i uzeo POSLEDNJI DINAR!

Autor: Pink.rs, Republika

Hronika

30.12.2020

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga i greota!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pripadnici MUP-a u Šapcu uhapsili su Đ. S. (29) i M.A. (28), iz tog grada zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo, odnosno neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela. Takođe, protiv muškarca (26) iz okoline Šapca podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo podstrekavanje na razbojništvo, saopštila je šabačka policija, piše Pink.

Đ. S. se sumnjiči da je 23. decembra u selu Jevremovac kod Šapca maskiran ušao u kuću Stevana Gluvića (70), zadao mu više udaraca drvenom palicom i uzeo 8.600 dinara.

- Nije mi bilo prijatno, iskreno! Bio je agresivan, udarao me je… Nije me mnogo udarao, ali nije trebao nikako! Dao sam šta sam imao i rekao da više nemam. Malo smo se onda rvali oko vrata, polupali smo ih… - priča Stevan.

Ovom 70-godišnjem čoveku dolazili su mu na vrata i ranije nepoznati ljudi tražeći novac. Nije davao jer nije imao. Stevan pretpostavlja da su čekali da država uplati pomoć penzionerima od 5.000 dinara i istog dana krenuli su u akciju.

- Nije mi lako, nemam ništa. Imam malo brašna, umesiću, a novac koju su mi uzeli sam hteo da ostavim za Božić da kupim malo ribe. Sad nemam. Jedino da pozajmim, ali nisam navikao, a i penzija mi je tek 15. Bio sam dobio pomoć od države, sad ode i to – kaže Stevan.

Živi sam od smrti majke

Dodaje da nema neprijatelja, da se nikome nije zamerio i da, posle majčine smrti, živi sam, a deca iz sela ga vole i poštuju.

- Kad odem u prodavnicu, sva deca mi viču "Čiča, čiča". Kupio sam im jedne godine loptu, ali neće da je nose – kaže Stevan.

Deka zimske dane provodi pod čardakom, okupljajući oko sebe kućne ljubimce. Ne traži i ne moli za pomoć. Kaže da je navikao da preživljava, a novinarska ekipa donela mu je nešto namirnica tokom posete, do penzije.

Bitno da je glavu sačuvao, a nemili događaj trudi se da zaboravi što pre, ali kako kaže, svake noći sanja kako mu nepoznata lica dolaze na vrata kuće.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading