KAKVO NAS VREME ČEKA ZA BOŽIĆ? Meteorolog otkrio kada stižu ledeni dani

Autor: Srbija danas, Republika

Vesti

03.01.2021

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednih sedam dana vremenske prilike će se totalno preokrenuti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Meteorolog Nedeljko Todorović je izjavio da će narednih sedam dana biti natprosečno toplo, ali da nas nakon toga očekuje hladnije vreme.

- Srednja maksimalna temperatura za prvi deo meseca, pa čak i za čitav januar je oko tri ili četri stepena. Do 10 . januara biće natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama od set, sedam pa do 10, 11 stepeni uz nešto kiše. Sneg samo u višim planinskim predelima - rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, posle 10. januara sledi pad temperature i ona će biti primerenija ovom mesecu, a pored kiše može da bude i snega i u nižim predelima.

Todorović je ocenio da je 2020. godina bila natprosečno topla, kada se gledaju srednje temperature, ali nije bilo ekstremno vrućih dana tokom leta.

RepublikaFoto: youtube.com/Happy Tv
Nedeljko Todorović

- Ova godina će biti sličnija prethodnoj. Nema nagoveštaja ekstremno nisikih ili visokih temeperatura tokom zime, možda nekoliko toplijih dana tokom leta - rekao je Todorović.

Kako je dodao, u januaru će biti ledenih dana, a to znači da temperatura u nekim danima neće prelaziti nulu.

- Prilika za snežne padavine biće od 12. do 17. i od 22. do 25. januara - rekao je Todorović.

U Beogradu moguć sneg i za Božić

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda većina dana u januaru pratiće padavine u vidu kiše, ali i snega.

Mesečna prognoza najavljuje kišu i sneg već za Božić, ali i tokom ostalih dana.

Kiša je prognozirana za period od sedmog do 11. januara, zatim sredinom meseca, ali i od 24. do 28. dana tokom prvog meseca ove godine.

Snežne padavine se očekuju, pored Božića i za Srpsku Novu godinu, kao i 18. i 19. januara. Sneg je takođe u prestonici prognoziran i za poslednji dan u mesecu.

 

Maksimalna dnevna temperatura biće zabeležena 23. i 26 januara kada će živa u termometru dostići 10. podeok.

Najhladnije tokom prvog meseca ove godine biće 13. i 14. januara kada bi prema prognozama meteorologa živa u termometru mogla da se spusti i do četiri stepena ispod nule.

Međutim, mesečna prognoza vremena se izrađuje prvog i 15. u mesecu, te je orijentaciona pa je poželjno koristiti je uz prognozu za pet dana unapred kako bi se dobio precizniji izgled vremena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading