ČEKA NAS DUGA TAMNA ZIMA: Dr Nestorović uporedio borbu protiv korone sa OPSADOM LENJINGRADA! Imao PORUKU za ceo srpski narod

Autor: Republika

Vesti

26.12.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Bivši član Kriznog štaba pulmolog dr Branimir Nestorović gostovao je u emisiji "Jutro" na Prva TV gde je komentarisao aktuelnosti vezane za korona virus.

Foto: facebook.com/Kristina Kaplanović/TV Prva/printskrin
Branimir Nestorović

Kako je sam Nestorović istakao čeka nas "duga tamna zima" u kojoj moramo da se fokusiramo na one najugroženije:

- Ne možemo da imamo kreveta koliko ima bolesnika. Fokusirani pristup najtežim pacijentima, a lakše da rasteretiš. Privatni sektor je zaradio veliki novac, mogli su malo da doprinesu. Moralo je da se interveniše, da se spreči. Suština je da se fokusiramo na one koji mogu da umru -kaže Nestorović i nadovezuje se:

- Čeka nas period u kom moramo da razišljamo da pronađemo ravnotežu između virusa i ekonomije i sviđa mi se šta radimo. Mi smo najotvorenija država u Evropi.

 

 

Pred kraj gostovanja je u novogodišnjem duhu pričao o svemu šta mu je burna 2020. lepo donela i odnela. Na interesantan način je napravio digresiju, uporedivši smrtnost tokom opsade Lenjingrada, sadašnjeg Sankt Petersburga, tokom Drugog Svetskog rata i koronavirusa:

- Uzela mi putovanja, kafane, muziku,... Otišao sam u penziju, to mi je lep trenutak, Moja poruka je uvek ista: Zamislite opsadu Lenjingrada od 4 godine, pa su ljudi preživeli. Ovo nije ni izblizaa tako. Verujem da je bilo masovnih medija i više bi ih poumiralo. Moja poruka je da žive da uživaju u životu, da prestanu da se brinu virusima, nego da se bave svojim životom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading