SVE VIŠE BEBA ZARAŽENO KORONOM: Bolnice pune! Jedno dete na RESPIRATORU!

Autor: Republika

Vesti

14.12.2020

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kritično!

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

U Bolnici za dečije i plućne bolesti u KBC "Dragiša Mišović" trenutno se leči 18 dece zaraženih virusom korona.

Upravnica dečje bolnice u Mišoviću dr Olivera Ostojić kaže da su tokom vikenda imali više otpusta mališana, nego prijema.

- Poslednje nedelje karakteriše da dobijamo na bolničko lečenje više mlađu decu, bebe. Inače imamo sve uzraste do 17 godina - navela je Ostojić za TV Pink.

Ona je naglasila da je klinička slika kod dece lakša ili srednje teška, da se manifestuje bolovima u grlu, povišenom temperaturom, suvim kašljem.

 

 

 

- Kod neke dece dođe do kratkotrajne potrebe za kiseonikom ili se potvrdi upala pluća - pojašnjava ona.

Od sredine marta do danas u dečjoj bolnici u Mišoviću lečeno je više od 600 pacijenata različitih uzrasta. Mali broj, desetak pacijenata, imao je nešto težu kliničku sliku.

- Deca sa težom kliničkom slikom su prevedena na tercijarni nivo lečenja. Jedno dete je bilo i na respiratoru. Svi su se oporavili. Oporavak kod dece je mnogo kraći nego kod odraslih. Oni su posle pet do sedam dana izlečeni - navela je Ostojić.

Napominje da po izlasku iz bolnice deca ostaju još 14 dana izolacije i da se oni obično potpuno oporave. Deca koja treniraju pošteda traje tri do šest meseci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading