(FOTO, VIDEO) PREKARDAŠIO SVAKU MERU! Zloupotrebio raskrsnicu u centru Beograda: Parkirao na pešačkom, pa otišao PO PICU!

Autor:

Vesti

13.12.2020

13:20 >> 14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inovativno saobraćajno rešenje na raskrsnici između Makedoske i Dečanske, gde pešaci ulicu mogu da pređu i po dijagonali, neki građani već koriste za različite zloupotrebe.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Tako je ovog jutra jedan bahati vozač parkirao vozilo ispred lokala kako bi kupio hranu i tom prilikom auto ostavio između dva pešačka prelaza.

Naime, on je ušao u raskrsnicu iz ulice Braće Jugovića, pa je pokušao da skrene levo u Makedonsku. Pritom je stao i blokirao saobraćaj, što je stvorilo veliku gužvu i nervozu ko ostalih učesnika u saobraćaju. Potom, prešao je polukružno preko pune linije, popeo se na mesto gde nisu postavljeni stubići i parkirao na pešački prelaz.

Kao da ovo nije bilo "dovoljno", on je zatim izašao iz vozila da bi "pokupio" hranu, koju je čekao narednih pola sata!

Podsetimo, pešački prelazi na uglu Makednoske i Dečanske ulice predstavljaju rešenje koje su uvele mnoge svetske metropole, a koje olakšava kretanje pešaka. Ovime je grad Beograd ušao u red svetskih metropola koje primenjuju najsavremenija rešenja iz oblasti saobraćaja.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

13.12.2020 14:24

Nema on sa ovim ništa. On je uredno kupio dozvolu u foto-kopirnici, a nije na kolovozu, nego se lepo smestio na trotoaru. Pauk treba da odnese kola u mašinu za presovanje i da ukloni vozilo zauvek iz saobraćaja.