(FOTO) UŽAS U SELU GRACE: Izgorela kuća osmočlane porodice Mihajlović! Kancelarija za KiM hitno reagovala

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

13.12.2020

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Grace u opštini Vučitrn jutros je izgorela kuća osmočlane porodice Mihajlović, a Кancelarija za Кosovo i Metohiju je odmah preduzela mere kako bi se oštećenima pomoglo u ovim teškim trenucima.

Foto: kosovo-online.com

Porodica Mihajlović je privremeno smeštena u drugi dom i moći će da računa na svu potrebnu pomoć, a u narednih nekoliko dana počeće i renoviranje kuće koja je u požaru ekstenzivno oštećena.

- Požar je, kako je utvrđeno, izbio nesrećnim slučajem, usled kvara na instalacijama, a Кancelarija za Кosovo i Metohiju je, u saradnji sa našim privremenim organom u opštini Vučitrn, pronašla najadekvatniji način da se pomogne porodici Milana Mihajlovića - navodi se u saopštenju Kancelarije na čijem se čelu nalazi Petar Petković. 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Petar Petković

Kako se dodaje, Кancelarija za КiM je svesna teških uslova u kojima žive Srbi u selima na potezu između Кosovske Mitrovice i Prištine i "nastaviće da sa posebnom brigom i pažnjom pomaže našim sunarodnicima u tom delu pokrajine".

 

 

 

- U proteklom periodu predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih vlasti posetili su sva srpska naselja u ovom delu Kosova  i potpuno su svesni osetljivih bezbednosnih i socijalnih uslova u kojima naši sunarodnici žive, i u skladu sa tim se planiraju i realizuju projekti pomoći i podrške - navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading