STIŽU VAKCINE ŠTO PRE: Vlada birala između "Fajzera" i "Sputnjik V" i uzima OVE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.12.2020

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dajemo sve od sebe da imamo vakcine za zaštitu od korona virusa što pre, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije i najavila završetak rekonstrukcije Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije do aprila 2021.godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vakcina (Ilustracija)

Brnabić je tokom rasprave o setu finansijskih zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o budžetskom sistemu, javnom dugu i završnom računu budžeta za 2019.godinu, kazala da se radi na tome da Srbija ima vakcine proizvođača i sa istoka i sa zapada.

Ona je dodala da se nastavljaju investicije u zdravstvu i da joj je posebno drago što će se sledeće godine povećati plate zdravstvenim radnicima.


- Po svim planovima moramo da završimo rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije 2021.godine. U prvom kvartalu sledeće godine krećemo sa rekonstrukcijom Kliničkog centra Vojvodine i objavljujemo tender za Klinički centar Kragujevac - najavila je predsednica Vlade Srbije.

Po predviđenoj dinamici, završavaju se, kaže, i rekonstrukcije domova zdravlja u Valjevu i Novom Sadu i još nekih opštih bolnica.
 


- Do aprila (2021.) treba da završimo rekonstrukciju Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije - rekla je Brnabić.

Dodala je da uprkos tome što je u toku borba protiv korona virusa radovi na rekonstrukciji nisu prekinuti.

- Sledeće godine treba da otvorimo i najmoderniju kardiovaskularnu bolnicu u Evropi, Dedinje 2 i da u prvom kvartalu započnemo radove na izgradnji najnovije dečje bolnice Tiršova 2 - rekla je Brnabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading