OSETNO TOPLIJE! Meteorolozi upozoravaju na olujni vetar i to u OVIM delovima zemlje

Autor: Tanjug

Vesti

05.12.2020

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas tokom dana biti pretežno sunčano i toplije, sa maksimalnom temperaturom od 12 do 16 stepeni u pojedinim delovima zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ujutro po kotlinama jugozapadne i južne Srbije ponegde magla, na jugoistoku umereno oblačno. Samo će se u Timočkoj Krajini zadržati oblačno i tmurno vreme uz mogućnost slabe kiše. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 6 stepeni na jugu Banata do 9 stepeni, najviša dnevna od 12 do 16 stepeni, u Timočkoj Krajini hladnije, oko 7 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplije. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 3 do 6 stepeni, najviša dnevna oko 15 stepeni.


Sutra umereno oblačno i dalje toplo, a zatim u većem delu Srbije sa teperaturom oko prosečnih vrednosti, sa izuzetkom Timočke Krajine, gde će biti hladnije i sa padavinama tokom celog perioda, kišom ili rosuljom, početkom nedelje i vlažnim snegom.

Narednih dana očekuju se prolazna naoblačenja sa kišom, u četvrtak na planinama sa snegom, a samo ce u utorak biti uglavnom suvo vreme.

RHMZ navodi da će tokom prve dekade decembra u košavskom području duvati jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata sa najčešćim vrednostima od 24 do 28 m/s (85 - 100 km/h).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading