ANTIĆ OBIŠAO RADOVE NA MOSTU PREKO SAVE: Sve ide prema zacrtanom planu!

Autor: Republika

Vesti

03.12.2020

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić danas je, sa direktorom kompanije Azvirt u Srbiji, Muratom Tuhogluom i predstavnicima Stručnog nadzora, obišao radove na mostu preko Save, u okviru brze saobraćajnice i auto-puta Ruma – Šabac – Loznica, kako bi se upoznao sa dinamikom radova i daljim planovima izgradnje mosta.

RepublikaFoto: Republika
Aleksandar Antić

Antić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatima koji se odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom i naglasio da je neophodno poštovanje utvrđenih ciljeva, kao i maksimalno angažovanje svih učesnika u ovom projektu.
 
- Radovi na projektu izgradnje mosta preko Save teku prema utvrđenom planu, zahvalni smo izvođaču radova, našem partneru, kompaniji „Azvirt“ iz Azerbejdžana i direktoru Tuhogluu. Za nas je posebno značajno maksimalno angažovanje i dobra saradnja sa ostalim učesnicima na projektu, kao i zajednički napori da radovi budu izvedeni prema utvrđenim standardima i zadatim rokovima, rekao je Antić.
 

RepublikaFoto: Republika

Direktor je, nakon obilaska radova, održao radni sastanak u prostorijama gradilišnog kampa i naglasio snažnu podršku ovom projektu od državnog značaja, koju pružaju predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije i ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Antić je izrazio spremnost za maksimalno lično angažovanje i u tom smislu najavio održavanje sastanaka  na nedeljnom nivou sa svim učesnicima na ovom projektu.

Do sada je završeno 300 šipova, 13 naglavnih greda i 7 stubova, a u toku je postavljanje skele i oplate za izradu rasponske konstrukcije. Planirana dužina mosta preko Save je 1361m ,  biće fundiran na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova. Glavni raspon između stubova S6 i S7, na osnovu dimenzija plovidbenog puta, iznosi 155m, što predstavlja najveći i najzahtevniji raspon za izvođenje.
 
Podsećanja radi, komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma – Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, zaključen je 19.11.2019. Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 km, a planirana je izgradnja ukupno 56 objekata od čega 54 mosta i 2 petlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading