(FOTO) RASKRINKANA PORODIČNA BIZNIS-ŠEMA LIDERA SSP: Evo kako braća Đilas kriju imovinu

Autor:

Vesti

01.12.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas pao je na još jednom testu, i to na onom koji se tiče imovine koju on i njegov brat imaju. Iako je na konferenciji oštro poricao da je njegov brat Gojko vlasnik 29 nekretnina, čija vrednost premašuje 5,5 miliona evra dokazi ipak pokazuju kako funkcioniše biznis-šema braće.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL/Facebook.com/Gojko Djilas
Dragan i Gojko Đilas

Naime iz dokumenata dostupnih na sajtu Agencije za privredne registre, ali i dokumentima o registraciji firme u Crnoj Gori, vidi se model po kojem rade braća, kako vlasništva prenose na svoje saradnike, dok oni upravljaju iz senke.

SKRIVANJE TRAGOVA

Kao najbolji dokaz jeste podatak koji je Gojko Đilas očigledno zaboravio da ukloni prilikom zavaravanja tragova. Naime, Gojko Đilas je u Podgorici osnovao firmu OOBLE, koja je pak otvorila firmu u Beogradu, u opštini Savski venac, čiji je pravni zastupnik.

Vesić: Kroz njegovu privatnu firmu tada prošlo 628.000.000 evra

 

Ćerka firma ostvaruje profit u Srbiji, a dobit se isplaćuje firmi u Podgorici, čijih se 30 odsto nalazi u Gojkovom vlasništvu. On je nakon ovog otkrića negirao udeo u firmi, obrisavši svoje podatke iz privrednog registra.

Upravljačka i vlasnička prava preneo je na izvesnog Mirka Prelevića, ali propust koji je načinio Gojko Đilas jeste kontakt-adresa u privrednom registru, a to je mejl gojko.djilas@gmail.com.

 

Govoreći o Đilasovim poslovima, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je podatak da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u vreme kada je bio gradonačelnik Beograda bio u "najvećem sukobu interesa u modernoj evropskoj politici", navodeći da je kroz njegovu privatnu firmu tada prošlo 628.000.000 evra.

Preti, vređa, ali o imovini ćuti kao zaliven

Pretnje, uvrede ucene, sve je to izgovorio Dragan Đilas, ali odgovore na pitanja o svojoj imovini i imovini brata Gojka ćuti kao zaliven.

Naime, na konferenciji koju je organizovao u stranačkim prostorijama lider Stranke sloboda i pravda zapretio je svim novinarima i medijima koji izveštavaju o imovini braće Đilas.

- Svi koji ste gostovali na Pinku, pričali laži, od ovog novinara kome ne znam ime, zapamtio sam ga po tome što snima priloge u helankama, to mi bilo malo čudno, ali valjda je to sad trend u novinarstvu, ja sam davno izašao iz toga, zapamtio sam ovu što čita Bojana Lilić Odavić, sve, ne Željka Mitrovića, on na kraju, sve vas, sve ove Marije, Spasiće... Sve ću vas tužiti - pobrojao je Đilas.

Jedan od prozvanih, Mario Spasić, generalni sekretar Saveza za monitoring, kaže da bi bolje bilo da je lider SSP razjasnio poreklo porodične imperije.

- On nije sveta krava, naprotiv, on je javna ličnost i bivši državni funkcioner koji najpre ima obavezu da objasni odakle mu sva ta imovina, od mesečne plate kao državnog funkcionera od 80.000 dinara - zaključuje Spasić.

Da je reč o jednoj političkoj odmazdi, smatra nekadašnja predsednica Udruženja novinara Srbije i poznata novinarka Ljiljana Smajlović.

- Neshvatljiva mi je potreba gospodina Đilasa da javno ponižava novinare i urednike Pinka, da se ruga njihovim profesionalnim sposobnostima, fizičkom izgledu i načinu odevanja. To je nespojivo ne samo sa "slobodom i pravdom", na koje se gospodin Đilas poziva, već i sa svakom idejom pristojne i građanske Srbije. Pretnja kolektivnim kažnjavanjem zaposlenih na Pinku bliža je nekom uvrnutom konceptu političke odmazde, nego legitimnoj želji da se eventualna nepravda ispravi na sudu - istakla je Smajlovićeva.

ZAŠTIĆENI HULIGANI

On u toj činjenici vidi objašnjenje zbog čega se, kako kaže ne treba čuditi otkud Đilasovom bratu toliki stanovi, o čemu su pisali mediji, navodeći da Đilasov brat Gojko poseduje 29 stanova u Beogradu.

- Ali zato, kad neko napadne njegovog brata, onda on priča da je to napad na porodicu, a kad napadnu Vučićevu porodicu, onda to nije napad na porodicu. Kad izmišljaju priču o Vučićevom bratu, onda to nije napad na porodicu. Kad pošalje svoje huligane, koje je kontrolisao tad Jedan od pet miliona, da pale baklje ispred kuće gde ja živim i ugrožavaju moju porodicu, to nije napad na porodicu - rekao je Vesić za TV Hepi.

 

 

 

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković zatražio je od tajkuna i vođe opozicije Đilasa da objasni da li je dok je bio gradonačelnik rođenom bratu Gojku Đilasu omogućio da ima više od 30 stanova, čija se vrednost procenjuje na oko 5,5 miliona evra.

- Zašto Dragan Đilas ne iskoristi pravo da kao gradski odbornik dođe u skupštinsku salu, odgovori na pitanja koja muče građane ili jednostavno uputi kritiku za sve ono što smatra da nije dobro - upitao je Mirković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading