UST: Apel Visokom savetu sudstva, Državnom veću tužilaca, Republičkom javnom tužiocu, Vrhovnom kasacionom sudu i Ministarstvu pravde RS

Autor:

Vesti

26.11.2020

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"UST apeluje da VSS, DVT, RJT, VKS kao i Ministarstvo pravde RS, ozbiljno pristupi trenutnoj epidemiološkoj situaciji i poštovanju uputstva i preporuka nadležnih organa, imajući u vidu uputstva i preporuke Kriznog štaba, kao i nepovoljnu epidemilošku situaciju, pogoršanje usled širenja virusa zarazne bolesti Covid-19, izazvane virusom SARS-COV-2, kao i nove mere Vlade Republike Srbije od 21.11.2020. godine, koje se primenjuju počev od 24.11.2020. godine, te velikog broja zakazanih suđenja pred prvostepenim sudovima, kao i velikog broja stranaka koje se odazivaju" navodi se u saopštenju Udruženja sudija i tužilaca Srbije, a koje potpisuje predsednik Udruženja Nenad Stefanović.

Foto: Public


UST ukazuje, da je potrebno da se ukaže rukovodiocima pravosudnih organa da prate uputstva nadležnih institucija, a koja jasno ukazuju na racionalnu alokaciju ljudskih resursa i zaštitu ljudskih života.

Naime, UST upozorava na ozbiljnost situacije i ugroženost zdravlja zaposlenih u sudovima i tužilaštvima koji postupaju u prvom stepenu, te predlaže da se donesu nove mere u skladu sa navedenim i sprovede rad sudova i javnih tužilaštava, na određeno vreme, na najbolji mogući način, kako ne bi doveli u opasnost život zaposlenih i građana.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srđan

28.11.2020 13:55

Ljudi mnogo radu pa se plašu da se ne preradu.