Zdravko Krivokapić dolazi na sahranu patrijarha Irineja

Autor: Blic, Republika

Vesti

21.11.2020

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski mandatar profesor Zdravko Krivokapić prisustvovaće sahranu patrijarha Irineja, u nedelju u Hramu "Svetog Save" u Beogradu.

RepublikaFoto: youtube.com/AlJazeeraBalkans
Zdravko Krivokapić

Krivokapić će se večeras u Hramu pokloniti nad odrom počivšeg poglavara Srpske crkve, a sutra biti na liturgiji i prisustvovati sahrani.

Poznato je da je mandatar crnogorske vlade bio dugogodišnji, blizak prijatelj počivšeg mitropolita Amfilohija, ali i da ga je nakon višemesečnih litija, mitropolija predložila za lice koje će nositi listu srpske koalicije. Profesor Krivokapić i patrijarh Irinej poslednji put su razgovarali posle mitropolitove sahrane.

 

Patrijarh Irinej preminuo je u Beogradu, u 90. godini, od posledica izazvanih korona virusom, posle čitave decenije provedene na čelu SPC. Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je posle 15 dana borbe sa korona virusom, koje je poglavar SPC proveo u bolnici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading