SANU: Patrijarh je mudrošću nudio utehu i razumevanje među ljudima

Autor: Republika

Vesti

20.11.2020

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske akademije nauke i umetnosti Vladimir Kostić u ime te institucije uputio je pismo saučešća Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom upokojenja patrijarha Irineja.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vladimir Kostić

"U ovom izuzetno bolnom trenutku za svekoliki srpski narod, kakav predstavlja upokojenje duhovnog oca svih Srba u zemlji i rasejanju, Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, molimo Vas da primite izraze najdubljeg saučešća Srpske akademije nauka i umetnosti", kaže se u pismu.

"U svim nedaćama kroz koje prolazimo, a ova godina je svojom tragikom nekako posebna u tim nedaćama, Njegova Svetost, naš Patrijarh, je svojom mudrošću nudio utehu i razumevanje među ljudima. Njegov lik ostaće duboko urezan među svima nama. Srpska akademija nauka i umetnosti je prema blaženopočivšem Patrijarhu uvek gajila izrazito poštovanje, prepoznajući u njegovoj ličnosti simboliku predstavljanja čitave Srpske pravoslavne crkve kao viševekovnog duhovnog zatočnika našeg naroda i istorijskog čuvara njegovih institucija. Bila je privilegija i ohrabrenje nalaziti u blaženopočivšem Patrijarhu pažljivog, mudrog i dobronamernog sagovornika", dodaje se u pismu u kome se na kraju kaže:

"Neka Mu je laka zemlja našeg roda".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading