(VIDEO) Jedini trenutak kada je patrijarh Irinej zaplakao: Uz pesmu sa decom sa Kosmeta

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Vesti

20.11.2020

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Meni je ovde uvek najlepše. Grli me Šara, beli Drim napaja, a sveta loza mirisom opija. I ma gdegod da sam ja, u srcu sa mnom si ti, Metohijo moja, Metohijo moja - uglas su pevala dečica koja su nastupila u proleće 2018. godine pred patrijarhom tokom njegove posete Kosmetu.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Patrijarh Irinej

Zaplakao je patrijarh Irinej. I to je jedini put da je narod video njegove suze.

- Krenuo je nenajavljen, bez plana i bilo kakve pompe. Planirao je da bude dole dva dana, ostao je pet. Bio je veoma prehlađen ali nije odustajao. Obilazio je svetinje, narod... U Orahovcu ga je dočekalo mnogo dece. Pevali su mu o Kosovu, o Metohiji... on ih je slušao i plakao. To je bio jedini put da je narod video suze svog Patrijarha - stoji u objavi Nikole Stankovića na Fejsbuku, koja prati ovaj video.

Patrijarh je bio u malom krugu Srba koji su ga okružili, među njima i osobe sa invaliditetom. Dečja pesma, srdačnost i toplina kojom je dočekan, patrijarha je dovelo do suza.

 

 

- Meni je ovde uvek najdraže. Bude me zvona, čuje se molitva, čuva starina pradede zakletva - pojali su mališani.

Patrijarh Irinej bio je 45. poglavar Srpske pravoslavne crkve. Za patrijarha Srpske pravoslavne crkve izabran je 22. januara 2010. godine.

Upokojio se rano jutros, nakon borbe sa infekcijom korona virusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading