Sibirski travar koji živi kod nas otkrio svoju tajnu: Za jak imunitet potrebne su samo 2 biljke, a ima ih svuda u Srbiji

Autor:

Vesti

18.11.2020

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U naselju Belo Blato kod Zrenjanina pre godinu dana doselila se porodica travara iz Sibira. Oni su vrlo brzo uvideli prirodni potencijal naše zemlje i krenuli sa spravljanjem lekovitih preparata koji su veoma traženi u Srbiji.

RepublikaFoto: pixabay.com

 

Glava porodce, Bulat Šagzin, odrastao je na Bajkalskom jezeru u Sibiru, mestu bogatom prirodom gde je naučio mnogo o lekovitom bolju. Svoja znanja doneo je u Srbiju gde nastavlja da se bavi pripremanjem raznih tiktura i preparata od bilja. 

Uz pomoć meštana malenog banatskog sela, prikuplja travke koje pomažu lečenje brojnih biljki. Očekivano, od pojave korona virusa, najveća je potražnja za prirodnim i domaći preparataima za jačanje imuniteta.

 

- Najviše se traže tikture za lečenje imuniteta, zato što je to sad najbitnije. Za virus je jako dobra ehinacea i plod šipka, to svuda mogu da pronađu - kaže Bulat za RTS. 

Foto: RTS/printscreen
Bulat Šagzin

Šipurak je bogat vitaminom C, u sebi sadrži flavonoid, pektin, voćne kiseline i koristi se za jačanje urinarnog sistema, imuniteta, sveopšteg zdravlja, kao i kod lečenja kožnih oboljenja.

Sok od ehinacee se kao sredstvo za jačanje imuniteta, jer aktivni sastojci ove biljke podstiču aktiviranje makrofaga, ćelija uništavaju bakterije i viruse. Odlična je preventiva prehladi i gripu. Ova biljka se preporučuje i kod bolesti respiratornog sistema: za ublažavanje kašlja, bronhitisa, bolova u grlu i sinuzitisa, a uspešna je i za ublažavanje glavobolja, metaboličkih problema i pojačanog znojenja.

 

Bulat Šagzin na specifičan način čuva bilje i travke, konzervira ih u balonima, pa tokom zime od njih priprema lekovite preparate.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading