ČAST I PONOS: Doktor Kon otkrio kome posvećuje ORDEN!

Autor: Republika

Vesti

11.11.2020

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vreme je da se situacija u borbi sa koronom preokrene, da sa pojavom vakicna i solidarnim sprovođenjem mera potpisnemo ovu neman 21. veka", poručio je danas epidemiolog dr Predrag Kon, jedan od odlikovanih za zasluge u borbi sa korona virusom.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kon, koji je odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena, rekao je da će to priznanje preuzeti sa osećanjem ogromne časti i uz zahvalnost na poverenju da se obrati u ime svih laureata.

- Svoj doprinos dali su zdravstveni radnici, ali i brojno nemedicinsko osoblje. U odlikovane su uključene i institucije, za javno zdravlje i socijalne zaštite, koje su se istakle radom, kao i pripadnici vojske koji su sve vreme, a posebno u prvom talasu bili od uzuzetne pomoći. Novinari koji su doprineli odgovornim izveštavanjem, kao i ljudi koji su imali herojsko angažovanje, a da nisu medicinski radnici - nabrojao je Kon.

Posebno je naveo da su danas 12 lekara i jedna medicinska sestra, koji su u borbi protiv kovida izgubili život, posthumno odlikovani.

 

 

Podsetio je da istorija Ordena Karađorđeve zvezde, koji od danas nosi, seže u 1904. godinu.

- Orden ću preuzeti sa osećajem časti, danas mi je ukazano poverenje da se obratim u ime svih odlikovanih. Svima čestitam i želim da se sa ponosom sećaju današnjeg dana. Svima koji su se i danas našli u situaciji da brane živote naših građana, zahvaljujem se - rekao je dr Kon, istakavši da svoj orden posvećuje porodici, supruzi Vesni, njenoj ćerki Aldini i posebno njegovom sinu Slobodanu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading