Ovo se zove SRPSKA DOMIŠLjATOST! Legenda koja svedoči zašto Srbin nikad neće propasti!

Autor: dnevno.rs

Vesti

08.11.2020

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizne devedesete godine pokazale su u punom sjaju koliko srpski narod ume da bude domišljat i snalažljiv i koliko daleko može ići kako bi preživeo bedu i siromaštvo.

RepublikaFoto: e-stock/A.PAUNKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Narod se tih godina uglavnom snabdevao kod švercera koji su robu izlagali na ulicama, po automobilima. Beograđani iz tog vremena pamte Bulevar revolucije, današnji Bulevar kralja Aleksandra, kao jednu od najvećih ilegalnih “pijaca” gde su ljudi prodavali sve i svašta.

Baš sa Bulevara dolazi i jedna od najurnebesnijih urbanih legendi Beograda koja dokazuje da naš narod nikada neće propasti.

Šetajući po Bulevaru te “vesele” ’93. godine mogli ste da vidite i ljude koji su na kartonskim kutijama prodavali sijalice. Ništa novo, ništa zanimljivo, rekli biste. Međutim, jedan od njih prodavao je i one pokvarene – pregorele.

Kada je upitan zašto to prodaje i ko bi normalan to kupio, prodavac se nasmejao i rekao da se narod “otima” za pokvarene sijalice.

Šta će im to, bilo je logično pitanje.

– Kako šta će im, burazeru, pa da menjaju u firmi – glasio je odgovor prodavca.

Da, Beograđani su pregorele sijalice uvrtali u svojim firmama, a one “zdrave” nosili kući, kako bi uštedeli koji dinar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading