UŽAS! PUNE BOLNICE U BEOGRADU: Hitna pomoć prevozi novoobolele u Smederevo, Mladenovac i Požarevac!

Autor: RTS, Republika

Vesti

08.11.2020

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj novoobolelih od koronavirusa i dalje je u porastu, te se bolnički kapaciteti brzo popunjavaju, a tokom protekle noći pacijenti iz Beograda sa simptomima kovida-19 upućivani su na hospitalizaciju u okolna mesta.

Foto: Ilustracija

Lekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć tokom protekle noći najviše su odgovarali na pozive pacijenata sa simptomima kovida. Oni su nakon dijagnostike u beogradskim ambulantama upućivani u Smederevo i Mladenovac.

Pored Smedereva i Mladenovca, od jutros ekipe Hitne pomoći prevoze pacijente i u Požarevac, a u tom gradu je trenutno hospitalizovano pet pacijenta iz Beograda.

Ašanin: Situacija nepovoljna i nestabilna

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je za RTS da je situacija sa koronavirusom u Srbiji vrlo nepovoljna i izrazito nestabilna.

Dodao je da se juče samo u Infektivnoj klinici javilo 226 osoba za pregled, a pre neki dan je bilo više od 250.

"Naši bolnički kapaciteti su već u ovom momentu pretrpani", poručio je Ašanin.

Kaže da je trenutno u KBC Zvezdara 395 pacijenata, u Mišoviću 331. Na infektivnoj klinici KCS je 86 pacijenata, od čega je njih sedmoro na respiratorima.

Da će doći do popunjavanja bolničkih kapaciteta, te i da će biti problema sa smeštajem pacijenata u Beogradu, najavio je pre nekoliko dana i epidemiolog dr Predrag Kon.

Danas preko 3.000 novozaraženih

Predsednik Aleksandar Vučić je naveo da je sinoć do 22 časa bilo 1.500 novozaraženih koronavirusom, pa zato očekuje da će danas do 15 sati biti oko tri hiljade ili čak više od toga.

On je rekao da je "situacija u Beogradu kritična", te da se bolnički kapaciteti popunjavaju velikom brzinom i da se traži privremeno rešenje u vidu smeštaja za obolele iz Beograda, koji će možda biti i van prestonice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading