Gradski sekretar otkrio da li će korona ZATVORITI VRTIĆE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.10.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Od početka epidemije korona virusa do sada, devetoro mališana iz beogradskih vrtića bilo je pozitivno na virus korona, 60 zaposlenih u vrtićima i nešto više od 150 roditelja", kaže gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

RepublikaFoto: Tanjug/S.RADOVANOVIĆ
Slavko Gak

Navodi da je zabrinjava to što je najveći broj zaraženih registrovan u poslednje dve nedelje.

Gak za Prvu kaže i da se od 11. maja, kada su posle vanrednog stanja otvorene predškolske ustanove u Beogradu, nije došlo u situaciju da se razmatra da se ijedan od njih zatvori zbog virusa korona.

On navodi da od početka postupaju strogo poštujući mere koje je propisao Krizni štab, a do sada nisu imali problema ni sa osobljem, odnosno uvek je bilo dovoljno osoblja koje je moglo da u predškolskim ustanovama brine o deci.

Kada su u pitanju škole, Gak kaže da od početka školske godine, 1. septembra, registrovano je 160 đaka koji su pozitivni na virus korona, a oboljevanje je prijavilo oko 160 roditelja i napominje da tu ima i više dece, odnosno osnovaca 120.000, a srednješkolaca preko 80.000.

I u tom slučaju zabrinjava, navodi Gak, što je 50 đaka u poslednjih desetak dana registrovano kao pozitivno na virus korona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading