Neverovatno otkriće u Manastiru Tumane: Kada su pomerene kamene ploče na podu, monasi ostali u šoku

Autor:

Vesti

09.10.2020

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je bratija manastira Tumane nadgledala radove na preuređenju poda crkve, ispod kamenih ploča koje su stare gotovo jedan vek ukazao se nesvakidašnji prizor. Najpre se pojavio svod, a zatim i ostatak grobnice Svetog Zosima Tumanskog, čudotvorca i patrona manastira.

.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Manastir Tumane

- Odlučili smo da staklom prekrijemo grobnicu kako bi vernici mogli da vide mesto gde je sahranjen Sveti Zosim, zbog koga i dolaze na ovo mesto. Oni dolaze da mu se poklone, da traže i da dobiju blagoslov. Sada će moći da se poklone i svečevom grobu, koji je kroz vekove mnogima donosio isceljenje i spasenje. Verujemo da će vernicima to mnogo značiti, kao što znači i nama - rekao je iguman. Našli i sliku Jakova Tumanskog.

 

Četvrtak i preuređenje Manastira u Tumane doneli su još jednu lepu vest. Kako je objasnio iguman Dimitrije Plećević, prilikom uređenja zaostavštine jedne od starijih monahinja, pronađena je fotografija Svetog Jakova Tumanskog, što je hrišćanskom svetu konačno donelo saznanje o tome kako je ovaj svetitelj zaista izgledao.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading