Advokat uhapšenog biznismena pretio uredniku Srpskog telegrafa

Autor:

Vesti

09.10.2020

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav klijent takav i advokat. Edvin Prelić, branilac kontroverznog biznismena Numana Bajramovića (trenutno je u kućnom pritvoru u Moskvi, a sudi mu se i u Srbiji), uputio je pretnje glavnom uredniku Srpskog telegrafa Milanu Lađeviću. I to samo zato što smo na profesionalan i kulturan način zatražili od njega komentar o toku postupaka u našoj zemlji i Rusiji, gde je Numan suočen sa ozbiljnim optužbama.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Edvin Prelić

- Numan Bajramović nije protivpravno zauzimao zemljište niti je u Rusiji radio malverzacije o kojima ste pisali. Naser Orić nije prijatelj Numana Bajramovića niti to može biti. Vi vršite progon te časne porodice, a vaš urednik Lađević i ja znamo odlično zbog čega. Naravno, time će se baviti nadležni sud i tužilaštvo - poručio je Prelić, umesto da nam odgovori u kojoj su fazi oba postupka.

Bajramoviću se pred Osnovnim sudom u Sjenici sudi pod sumnjom da je protivpravno zauzeo zemljište u mestu Karajukića Bunari na Pešteru. On je 1. oktobra svedočio video-linkom iz Moskve, gde je u kućnom pritvoru. Optužbe s kojima je tamo suočen su još ozbiljnije i odnose se na utaju poreza i zloupotrebe prilikom gradnje u Sočiju. Ruski mediji na velika zvona objavili su Numanovo hapšenje. Njemu preti dugogodišnja zatvorska kazna.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Edvin Prelić

Prelićev klijent u pritvoru u Rusiji pod teškim optužbama za malverzacije prilikom gradnje u Sočiju

 

Numan Bajramović je poreklom iz Novog Pazara, a u Rusiju se odselio 2001. godine. Tamo je sa kompanijom ALK++ razvio velike građevinske poslove, ali je krajem prošle godine uhapšen zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem.

Činjenice o biznismenu

* Numan Bajramović je vlasnik i predsednik kompanije ALK++

* Uzeo je rusko državljanstvo i oženjen je Ruskinjom

* Uhapšen je krajem 2018. godine u Rusiji zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem

Bajramović je, kako su pisali tamošnji mediji, uhapšen u sklopu velike Putinove akcije u borbi protiv korupcije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading