Ne pomaže ni skidanje tablica: Oko Sokolovo i Parking servis "metlaju" bahato parkirane automobile

Autor:

Vesti

01.10.2020

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već nepunih dva meseca ima od kako je grad Beograd uveo novi sistem kontrole i naplate nepropisno parkiranih vozila u prestonici "Oko sokolovo".

RepublikaFoto: Republika
Pauk odnosi automobil

S obzirom na to da je sistem programiran tako da vrši video kontrolu u krugo od 360 stepeni i praktično je nemoguće izbeći a da vas ne usnimi, u Beogradi izgleda da još uvek ima onih koji misle da mogu da nadmudre sistem.

Vozači dolaze na razne ideje kako bi prevarili "Oko sokolovo", da li je to prelepljivanje tablica, stavljanje krpa ili nešto treće ne bi li na taj način izbegli novčane kazne, za one najbahatije koji su otišli korak dalje a koji skidaju tablice "Oko sokolovo" u saradnji sa "Parking servisom" takve odnosi sa lica mesta.

RepublikaFoto: Republika
Prekrivena tablica

Jedan takav pametnjaković našao se u Cvijićevoj ulici, nakon što je primećeno da je nepropisno parkiran te zbog nemogćnosti očitavanja tablica koje je iste skinuo, "Oko sokolovo" je angažovavlo pauka koji ga je odneo.

I sad, umesto da je potražio regularno parking mesto gde bi u toj zoni izdvoio mizernih 40 i kusur dinara, da bi ponovo došao do svog automobila vlasnik će morati iz džepa da izdvoji nekoliko hiljada.

Nadamo se da će iz svega ovoga izvući neku pouku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading