UPOZORENJE RHMZ: Olujni vetar, grmljavina i pljuskovima u NAREDNA DVA SATA!

Autor: Sputnjik, Republika

Vesti

28.09.2020

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je u 13 sati najavu na vremenske nepogode u pojedinim delovima naše zemlje u trajanju od dva sata. Na teritoriji skoro cele Srbije na snazi je žuti meteo-alarm.

RepublikaFoto: Photo by Josep Castells on Unsplash
Foto: Ilustracija

"U naredna dva sata u severozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije mestimično kiša ili kratkotrajan pljusak sa grmljavinom. Na teritoriji Baograda slaba kiša", navedeno je na sajtu RHMZ.

Dodaje se da će u košavskom području i na planinama biti vetrovito sa jakim jugoistočnim vetrom, koji će povremeno dostizati i udare olujne jačine. 

Žuti meteo-alarm na snazi je u svim delovima Srbije, osim u Bačkoj, zbog najavljene grmljavine. Za područje Banata upaljen je meteo-alarm i zbog olujnih udara vetra.

Meteo-alarm žute boje označava potencijalno opasne vremenske prilike. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading