Vesić za banjalučku ATV: Američka kancelarija će pomoći i razvoj Banjaluke i RS

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

08.09.2020

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obaveza Beograda je da pomogne svakom srpskom gradu da život građana bude bolji, a jedan od značajnih podsticaju tom cilju, u odnosima glavnih gradova Srbije i RS biće povelja o bratimljenju, ali i Kancelarija američke korporacija za finansijski razvoj koja će biti otvorena kao rezultat sporazuma postignutog u Vašingtonu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Goran Vesić

Saradnja Srbije i RS ne treba da ostane samo na kulturnim i sportskim manifestacijama, rekao je Vesić gostujući na banjalučkoj ATV tokom posete RS upriličenoj povodom biciklističke trke Bajaluka Beograd.

- Kancelarija će se otvoriti na osnovu sporazuma, a to nije samo za investirnaje u Beograd, njeno sedište biće u Beogradu, pripremili su milijarde dolara za čitav region, privrednici iz Banjaluke će moći da dođu i zatraže start up kredit američke korporacije - rekao je Vesić.

Vesić je dodao da će po kredite u Beograd u Kancelariju međunarodne korporacija za finansijski razvoj moći da dođu i ljudi iz Tirane, iz Podgorice...i da je sve to važno, jer menja živote ljudi.

Prema njegovim rečima, svi ti uspesi rezultat su angažovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Nema zemlje veličine Srbije čiji lider ima takvu frekvencu i učestalost kontakata sa svetskim zvaničnicima...Nađite zemlju čiji se predsednik video 11 puta samo sa predsednikom Kine - rekao je on i dodao da bi bilo važno i da investitori koji dolaze u Beograd dođu i u RS, te da je to ono o čemu je pričao sa gradonačelnikom Banjaluke.

- Kada se razvija Srbija, razvija se i RS, to je prirodan tok da nije tako ne bismo mogli da ulažemo i u aerodrom u Trebinju - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da bi bilo dobro da francuski i japanski investitori koji su u Beogradu, a koji su zainteresovani za deponije i preradu otpadnih voda, dođu na razgovore u Banjaluku.

Upitan za savet kako Banjaluka da privuče više investicija, Vesić je rekao da niko ne sme da dozvoli da investitor uđe u lavirint birokratije, da veliki moraju da imaju poseban tretman što je, kako je dodao, važna stavka koji je pomogla da Ikea konačno stigne u Beograd.

U razgovoru o uiticaju korona virusa na privredu, Vesić je rekao da je Beograd godinu počeo sa istorijskim bužetom 1,2 milijardi evra, bužetom većim od Crne Gore.

- Nismo ukinuli socijalna davanja, plate, plata vozača GSP su 74.000 dinara, čistači ulica imaju prosecno 55.000 dinara - rekao je Vesić i dodao da je ponosan na to.

Prema njegovim rečima, važno je i da prva ekskurzija đaka bude u nekoj od srpskih zemalja. Ne mora to da bude Venecija, mogla bi da bude Banjaluka a za decu iz RS Beograd, rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading