KAMERE U PREVOZU POKAZALE PRETNJU! Ako srednjoškolci nastave da se ponašaju ovako buknuće korona ponovo!

Autor: Kurir, Republika

Vesti

08.09.2020

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamere u gradskom prevozu u Beogradu pokazale da veliki broj učenika srednjih škola ne poštuje mere, što ugrožava ne samo njih već i ostale, među kojima ima dosta i starih, a preti da nam trenutno stabilno stanje pogorša

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Autobusi više nisu bezbedno mesto ni za koga i prete da postanu leglo zaraze koronom zbog neodgovornih pojedinaca koji odbijaju da nose maske, i to mahom srednjoškolaca! Bunt ovih mladih mogao bi čitavoj naciji da se obije o glavu jer prevoz koriste svi uzrasti, a da većina putnika negoduje zbog kršenja mera, uverio se i reporter našeg lista u obilasku gradskog prevoza.

U jednom autobusu koji saobraća beogradskim ulicama zatekli smo baku koja bezuspešno pokušava da natera vozača da zaustavi autobus i natera neposlušne putnike da nose maske.

- Vozač mi je rekao da nema načina da ih natera da nose maske, razočarana sam. U koji god autobus da uđem, srećem ljude bez maski. Uplašena sam za svoje zdravlje, a nemam novca da plaćam taksi - jada se starica. Da je situacija u gradskom prevozu postala alarmantna, potvrđuje i činjenica da mladi nemaju svest o javnom zdravlju.

- Ko će po ovoj vrućini da se guši ispod maske? Pola autobusa nema klimu, zagušljivo je, a svaki dan putujem po pola sata u jednom pravcu. Ne želim da uništavam tuđe zdravlje, kome smeta, neka se odmakne od mene, neću da nosim masku - rekla nam je jedna maloletna putnica.

 

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon istakao je juče da su kamere u GSP u Beogradu pokazale da veliki broj srednjoškolaca ne poštuje mere.

- Voze se u prevozu bez maski i to se tačno vidi u vreme kada oni kreću u školu, jer idu po smenama - rekao je Kon i dodao da uvek ima 10 odsto stanovništva koji se po pravilu opire merama.

Naveo je da je potrebno ukazivati učenicima zašto je važno da nose zaštitne maske i to im slikovito približiti.

- Bilo kakvo ponašanje u kome ignorišemo prisustvo virusa svakako će nas koštati. I ono što je podmuklo jeste što se ne vidi odmah, već posle nekoliko nedelja, a čak i u nekom sledećem talasu - kazao je Kon za Pink.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading