(VIDEO) Marko Kešelj i Srbi za Srbe položili kamen temeljac! Tasići sa ćerkama ostaju na svom vekovnom ognjištu na Kosovu

Autor: srbizasrbe.org, Republika

Vesti

02.09.2020

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvećenjem zemljišta na kome će se graditi nova kuća za porodicu Tasić iz Gornjeg Močara i polaganjem kamena temeljca počela je ovogodišnja humanitarna akcija u sklopu druge donatorske večeri u organizaciji proslavljenog srpskog reprezentativca Marka Kešelja i Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

RepublikaFoto: Srbi za Srbe
Porodica spremna da ostane na svom ognjištu

Podsetimo, uprkos situaciji koja je uzrokovana pandemijom virusa COVID-19, odlučeno je da se ne prekida kontinuitet u organizovanju donatorskih večeri. Poštujući propisane mere, drugo po redu, ovoga puta onlajn donatorsko veče, održaće se 7. septembra od 19 časova na Jutjub kanalu organizacije Srbi za Srbe, gde će gledaoci imati priliku da uživaju u prigodnom programu koji je pripremljen.

Ujedno, svi gledaoci će biti u prilici da putem slanja SMS poruka na broj 7763 učestvuju u prikupljanju 30.000 evra koliko je neophodno za izgradnju i opremanje nove kuće za porodicu Tasić. Porodica živi nedaleko od srednjevekovnog manastira Ubožac, u Opštini Kosovska Kamenica.

Radost i dečija graja Bojane (12), Anđele (9), Tamare (7), Milice (5) i Jovane (3 meseca) uveličali su ovaj svečani trenutak.

Pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa raško-prizrenskog Teodosija okupili smo se danas kako bi položili kamen temeljac za izgradnju kuće još jednoj mnogočlanoj porodici na Kosovu i Metohiji – rekao je predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula.

Porodica živi od poljoprivrede, socijalne pomoći i dečijih dodataka. Kako su rekli ovde im je lepo i ne bi hteli da idu sa Kosova i Metohije pa im je nova kuća najveći podsticaj da nastave život na svom vekovnom ognjištu.

Donacije su već počele da pristižu, pa pozivam sve zainteresovane da nam se priključe 7. septembra kako bismo prikupili preostala sredstva koja su potrebna za završetak projekta – rekao je Marko Kešelj.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već punih 15 godina pruža pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana, tokom kojih je prikupila 5 miliona evra donacija i sa njima obezbedila vrednu materijalnu pomoć za više od 2.600 porodica, 13.500 dece, kao i pomoć za više desetina projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama. Sve informacije o radu organizacije potražite na www.srbizasrbe.org.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading