Gojković o manjem broju pregleda: To nije rezultat slabljenja koronavirusa, već odgovornog ponašanja građana

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.08.2020

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da ne vidi opasnost od novog rasta broja zaraženih korona virusom, ali da je potrebno pridržavati se mera.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Gojković

Gojković za RTS kaže da postoji potencijalni problem zbog polaska đaka u škole, ali smatra da će biti u očekivanim granicama, napominjući da sve zavisi od poštovanja mera – nošenja maski, pranja ruku i držanja distance.

- To jedni put kojim ce se dodatno smanjiti broj zaraženih. Siguran sam da ce đaci slušati sve preporuke i da će biti primer kako se treba ponašati, što je već slučaj sa decom koji idu u vrtiće - ističe Gojković.

Blagi rast broja obolelih na respiratorima, sa 36 na 40, Gojković ne vidi kao zabrinjavajući podatak budući da opada broj obolelih u bolnicama i novootkrivenih slučajeva.

Gojković je naveo da u Srbiji 641 pacijent leži u bolnicama i da kovid ambulante rade normalno.

- U odnosu na period od pre šest nedelja, imamo deset do 20 odsto pregleda koji smo imali tada, što nije rezultat slabljenja virusa već odgovornog ponašanja građana - naglašava Gojković.

Navodi da kako koja bolnica bude izazila iz kovid sistema, počeće da prima nonkovid pacijente.

- Što se tiče Beograda čije je zdravstvo pretrpelo najveći udar od kovid bolnica ostale su samo Bežanijska kosa i Dragiša Mišović. Kako se otpuštaju kovid pacijenti, posle dezinfekcije prostora, doći ce do povećanja broja nonkovid pacijenata - kaže Gojković.

Govoreći o nedavnom ublažavanju mera, Gojković navodi se od Kriznog štaba tražilo i veće popuštanje, ali, kako je istakao, bili su čvrsti u svojim odlukama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading