SRPSKI TELEGRAF OTKRIO POZADINU VESTI KOJA JE UZBURKALA JAVNOST! Rasvetljena misterija bolničke viljamovke

Autor:

Vesti

26.08.2020

04:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveni krst i Opšta bolnica u Kruševcu neće biti dezinfikovani rakijom viljamovkom iz 9.196 flaša, kao što se pomislilo nakon informacije objavljene u Službenom glasniku. Kako otkriva Srpski telegraf, reč je zapravo o donaciji zaplenjenog alkoholnog pića koje će biti prerađeno u medicinski alkohol i tek tada isporučeno Crvenom krstu i bolnici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Javnost se uzburkala nakon objave rešenja Vlade Srbije da se dvema ustanovama bez naknade ustupi rakija viljamovka oduzeta u postupku inspekcijskog nadzora još 2005.

U Crveni krst i bolnicu, međutim, neće ući viljamovka, već medicinski alkohol, objašnjava sekretarka Crvenog krsta Kruševca Emina Todorović. Ona je za Srpski telegraf objasnila da ta organizacija svakako, vodeći se međunarodnim odredbama u vezi sa Crvenim krstom, ne prima donacije u vidu alkohola i cigareta.

Ona je pojasnila da je, zapravo, reč o medicinskom alkoholu.

Sekretarka Crvenog krsta: Rakija će biti prerađena u medicinski alkohol i tek onda isporučena nama

- Sa aleksandrovačkom kompanijom "Vino Župom" imamo dogovor da se besplatno uradi redestilacija rakije u medicinski alkohol, koji će se onda koristiti za dezinfekciju. Imamo veliki broj molbi i zahteva koje svakodnevno upućujemo na državnom nivou, ovo nije prva saradnja sa Vladom Srbije. Imali smo saradnju sa Ministarstvom za trgovinu, koje nam je ponudilo oduzeta drva skladištena u Kruševcu. Mi smo ih prosledili ljudima koji su imali velike gubitke u poplavama. Sada, imajući u vidu da nas na jesen najverovatnije očekuje novi talas koronavirusa, te da će svakako biti i veće potrebe za sredstvima za dezinfekciju, našem gradu ova pomoć puno znači - navodi sekretarka Crvenog krsta. K. ILIĆ

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading