REPUBLIKIN RETROVIZOR: Vučićevi planovi o vladi, Jovanović zamenio Jeremića za Đilasa i blatio Mariniku, užasni udes na Košutnjaku, Barsin debakl

Autor: Republika

Vesti

16.08.2020

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmicu iza nas obeležila su sa političke strane izjave predsednika Vučića o novoj vladi i previranja u opoziciji. Što se tiče hronike, sve je potresla nesreća u Košutnjaku gde je mlada devojka ostala bez stopala posle divljačkog udarca automobila. Ljubitelji sporta su dočekali povratak Lige šampiona, obeležen neverovatnim rezultatima.

Foto: Fotomontaža (Tanjug, AP)
Najbitnij događani prethodne nedelje

Priprema se nova vlada

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska Savskog trga i radova na spomeniku Stefanu Nemanji istakao da će SNS održati sastanak sa ciljem da se odredi najbolji scenario za novi sastav vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Opšrinije pročitajte ovde.

Opozicioni sukobi, prelasci iz jedne stranke u drugu i iznošenje prljavog veša

 

Partije koje su SZS zamenili Udruženom opozicijom Srbije i dalje pokazuju neprikrivenu sujetu i međusobni razdor. Prelazak Nikole Jovanovića iz Narodne stranke Vuka Jeremića u Đilasovu Stranku slobode i pravde je podigao mnogo prašine. Doprineli su i audio zapisi razgovora Jovanovića sa jednim od čelnika SSP-a na kojima se može čuti Jovanović kako žestoko kritikuje Jeremića, doskorašnjeg nadređenog. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nikola Jovanović

Novi član Đilasovog kolektiva nije zaobišao ni Mariniku Tepić, istakavši da, lepim rečima, ne bi bila nikakav politički faktor da joj nije Đilasa.

Opšrinije pročitajte ovde.

 

 

 

Stravičan udes u Košutnjaku

 

Vesti iz hronike je bilo pregršt. Bez sumnje je najšokantnija bila vest o tragediji kroz koju je prošla devetnaestogodišnja Teodora. Devojku je pokosio automobil koji se kretao veoma brzo Ulicom kneza Višeslava i koji se nije zaustavio ni nakon udarca. Tom prilikom je ostala bez stopala. Očevici kažu da je auto bio crven i da je najverovatnije u pitanju škoda fabija. Voditeljka Pinka Dea Đurđević je poslala poruku podrške, jer iz ličnog iskustva zna kolike su to užasne muke.

RepublikaFoto: Republika
Lokacija udesa

Opšrinije pročitajte ovde.

Antologijska bruka Barselone, provlačenje PSŽ-a

Završnica Lige šampiona u formi tunira nije izdala. Format bez revanša, na stadionu Sportinga u Lisabonu dao nam je pregršt uzbuđenja kroz četvrtfinalne duele.

Pari sen Žermen je u sudijskoj nadoknadi preokreo protiv Atalante i sa 2:1 prošao dalje. Iznenađenje Lajpcig je istim rezultatom savladao favorizovani Atletiko Madrid. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kutinjo, strelac dva od osam golova u mrežu Barse

Ipak, svu slavu prikuplja Bajern istorijskim sravnjavanjem moćne Barselone sa 8:2. Bavarci su bili nemolisrdni, a Katalonci i naročito Leo Mesi ne pamte ovakav debakl.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading