(VIDEO) Vučić obišao radove na Savskom trgu! Odluka o novoj vladi za nedelju dana, što pre dođe vakcina to je spas za ekonomiju

Autor: republika

Vesti

11.08.2020

11:12 >> 11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na Savskom trgu u okviru projekta Beograd na vodi.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ


Obilazak radova počeo je u 13.00 časova.

Predsednik Vučić je na samom početku obilaska rekao da Savski trg stvarno dobro izgleda i da nije znao da je to najveći trg u Srbiji.

Rekao je i da fasada na železničkoj stanici izgleda fantastično.

Sa predsednikom radove obilaze gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gradski urbanista Marko Stojčić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto sa lica mesta

- Mnogo sam srećan što sam ovde mogao da obićem Savski trg, 20.000 kvadrata čistog prostora, 12.000 kvadrata saobraćajnica, svakako najveći trg u našoj zemlji - istakao je predsednik i dodao da je ovo još jedan važan korak u ulepšavanju Beograda.

 

 

- Beograd je nosilac našeg turizma i sa trećinom učešća u BDP-u našeg turizma - rekao je Vučić i dodao da Savamala može da doprinosi razvoju cele Srbije i posebno je zadovoljan činjenicom da će na Savskom trgu biti najkvalitetniji granit, 300 stabala.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto sa lica mesta

Kaže da veruje da će to biti neka vrsta obaveza za investitore, gradilišta koliko može prostor da se ozeleni.

- Danas imamo oko 62.000 gradilišta u Srbiji - naglasio je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Dodao je da je pre 7-8 godina građevinarstvo manje učestvovalo u BDP-u nego danas.

- Verujem da ćemo sve uspeti da završimo za dva i po do tri meseca, da za novogodišnje praznike zasija trg.

- Što se spomenika tiče i svih onih kojima se ne dopada, reći ću da je to naš dug prema njemu kao čoveku koji je osnovao našu državu. To pokazuje naš nemaran odnos prema našoj istoriji i velikanima - rekao je Vučić. Odluka je bila, kako navodi Vučić, da se pravi spomenik njemu kao državniku ratniku, vladaru, ne kao monah i svecu. Kako je rekao oko spomenika će biti različiti artefakti, neka vrsta izložbe o dinastiji Nemanjići i tu će u svakom trenutku moći da bude 50 ljudi. Spomenik Stefanu Nemanji biće visok 23,5 metra, što je, koji navodi, za 2,5 metra više od Pobednika.

Dodao je da su dva faktora koja određuju rokove radova upravo spomenik Stefanu Nemanji i crpna stanica.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Vučić je na pitanje novinara rekao da nema ništa protiv ko se sa kim udružuje i ujedinjuje.

- Sloboda protesta je sveta u Srbiji, za razliku od ranije kada su ubili Ranka Panića. Svako ima pravo da se udružuje s kim hoće, radujem se zbog toga. Jedino što sam pročitao izjavu da treba da "smene autoritativni režim u Srbiji". Pa se pitam jel će to oni koji ne mogu ni sednicu glavnog odbora da održe da se ne potuku tri puta. Svi njihovi planovi su "Vučiću, najgori si na svetu". Da vas podsetim kako je izgledao ovaj Trg u njihovo vreme? Sve ovo iza nas - rekao je Vučić.

- Kad god se odlučimo nešto da kupimo uvek neko ima nešto protiv. i smo razmišljali o FK-3, videćemo, nismo još odluili. FK-3 inače nije na spisku SAD zabranjenog oružja. Što se tiče naše odbrambene industrije... ona živi 40-50 godina na tome što nešto proizvedu pa prodaju. Ja vas pitam u čemu je igra da jedan deo tajkunskim medija svakog dana mora da vodi kampanju protiv naše industrije? Da nam Bugari uzmu poslove? Pa da kukaju što nam Bugari uzimaju posao. Onda ćemo da imamo one koji će da ruše izvoz u svaku zemlju, čak i one za koje su sami potpisali. Ja to ne mogu da radim, jer moramo da brinemo o industirji, ali i o prijateljima, i da vodimo računa kako ćemo da se odnosimo prema njima - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Vučić je rekao da još vodi razgovore o formiranju nove Vlade i podeli resora.

- Sledeće nedelje očekujem sednicu predsedništva stranke, pa polako. Posle toga ćemo doneti odluku. Ono što je meni važno je da ta vlada vodi borbu, da bude odgovorna, i da razume naš put, strateški cilj ulaska u EU, ali i saradnja sa svima ostalima.

Vučić je prokomentarisao vest iz Rusije da je registrovana prva vakcina.

- Sa radošću slušamo da je napravljena vakcina. Mi pratimo situaciju, ali će kvalitet vakcine morati da potvrde naši stručnjaci. Srećni smo ako je Rusija napravila vakcinu. Što pre dođe vakcina to je spas za ekonomiju - rekao je Vučić i dodao:

- Primiću bilo koju vakcinu za koju mi srpski stručnjaci budu rekli da je bezbedna- rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
BozaB

11.08.2020 11:16

Srbija ce biti ponosna kada ovaj projekat bude izgradjen. Ponos Beograda!

TM

11.08.2020 11:23

Gotov trg ce upotpuniti izgled Beograda na vodi. Doprinece u mnogome razvoju i ekonomiji

lak

11.08.2020 11:36

Beograd na vodi je ponos cele Srbije a ne samo glavnog grada....

BozaB

11.08.2020 11:40

Nova Vlada bice uspesnija nego i jedna prethodna. U to sam uveren.